Tek.no

Nyhet

App World åpnes i Norge

12 Okt 2010 13:03

BlackBerry-telefoner er i hovedsak rendyrkede proffmobiler, og de siste par årene har de blitt mer vanlige også i her til lands. Mobilene kjennetegnes av at de som regel har et vertikalt fulltastatur og at selve skjermen er mindre enn på dagens smarttelefoner.

I neste måned åpnes BlackBerrys egen applikasjonsbutikk, kalt App World, for norske brukere.

- Alle aktive BlackBerry-enheter vil få nytt App World ikon på hovedmenyen sin i løpet av 1. november, forteller innkjøpssjef Jan Hatlebrekke i Trigcom til Mobilen.no.

Trigcom er leverandør av RIM BlackBerry i Norge.

Sikkerhet først
For produsent Research in Motion (RIM) er sikkerhet på BlackBerry kanskje aller viktigst, og de fikk god reklame for litt siden da Saudi-Arabia ville forby merket fordi sikkerheten gjorde det umulig å overvåke befolkningen.

Sikkerhet står også i sentrum i den nye applikasjonsbutikken.

- Allerede i dag finnes det 12-13 000 apps i App World, de fleste kjent fra andre plattformer. - Det som vil være en forskjell er at det ikke er alle som kan lage en app – de må være sikkerhetsklarerte, sier Hatlebrekke.

Betyr det at innholdet også sensureres?

- Det går ikke på sensur av innhold, men kun sikkerhet, svarer han.
 

Betal med Visa eller PayPal
Hatlebrekke opplyser at det vil være alle slags apps i App World. Kjøpe-apps koster fra 99 cent, rundt 6 kroner, men det skal også finnes en god del gratisapplikasjoner der. Betaling skjer enten via Visa-kort eller PayPal, foreløpig.

Han gir oss en liste med eksempler på apps som kommer til din BlackBerry-telefon i neste måned:

Facebook, Slacker Radio, Worldmate live, MSN, Score Mobile, Twitter, Vlingo, Cortado, Bloomberg, YouTube, Google mobile app, My Space, Shozu, FlyCast, PureTraks, Pandora, Guitar Hero, BlackJack, Podcast, Nobex Radio companion, Ebay, Weatherbug, Shazam, mm.

En større oversikt over BlackBerry-apps finner du her

Sjefen velger dine apps?
Som nevnt er BlackBerry hovedsaklig som proffmobiler å regne. Flere bedrifter har også egne BlackBerry-servere som gjør det sikkert å synkronisere e-post og annen sensitiv informasjon for de ansatte. Dette byr også på muligheter for begrense tilgangen til apps i App World.

- Bedrifter som har BlackBerry-servere kan selv velge de apps som de ønsker at sine ansatte kan få lov til å benytte seg av. Dette dersom de ønsker en kontroll på dataforbruk. Ved å streame for eksempel TV vil det kunne påløpe større kostnader, forklarer Hatlebrekke.

- Bedrifter med BlackBerry-server kan lage sine egne lister over godkjente apps dersom det er ønskelig, sperre noen, eller alle. For de bedrifter som gjør dette vil BlackBerry-brukerne få et redusert tilbud på apps, men bedriften har da full kontroll noe de også bør ha, ettersom de som oftest dekker mobilregningene til de ansatte, avslutter han.

Kjendisleketøyet du har råd til:
Les test av Blackberry Pearl 9105

Les også
Trigcom utsetter trigWorld-utrulling
Les også
Nå er trigWorld åpnet
Les også
Bruk denne og spar tusener i utlandet
Les også
Disse mobilene stråler mest
Les også
- Synd på Windows Phone 7-folkene
Les også
- Ikke mobb Nokia
annonse

Les også