Tek.no

Nyhet

Uklare bilder viser angivelig en OLED-TV fra Apple

Montasje: Tek.no/李大锤同学
16 Aug 2017 16:43

Det har gått rykter om at Apple jobber med å lage en TV i årevis, men produktet har stadig glimret med sitt fravær.

Nå har det imidlertid dukket opp et par bilder på det kinesiske nettstedet Weibo av det som angivelig skal være en syltynn OLED-TV laget av Apple. Det melder Macrumors.

Uskarpe bilder

I vanlig ryktebilde-format er bildene uklare og kameraet klarer såvidt å holde produktet i fokus. Du kan imidlertid se at det dreier seg om en tynn TV, og på et par av bildene ser man relativt tydelig at det er en stor Apple-logo på baksiden av TV-en.

Den syltynne TV-en har trolig et OLED-panel.
李大锤同学
Skjermen skal angivelig være på 60 tommer.
大锤同学
大锤同学
Det ser utvilsomt ut som en Apple-logo på baksiden av TV-en.
大锤同学

I det opprinnelige foruminnlegget står det også at det skal dreie seg om et OLED-panel på 60 tommer, noe som virker sannsynlig med tanke på hvor tynn den er. Det blir også nevnt at TV-en er laget i metall.

Bildene ser ut til å være tatt i et slags testrom med omfattende lydisolering EMC-kammer, hvor TVen står på et dreiebord under testing, får vi vite av en hjelpsom leser i etterkant av publisering. Den samme leseren sier veggene er dekket av materialer brukt for absorpsjon av elektromagnetisk stråling.

Usikkert rykte som startet for 6 år siden

Om bildene faktisk viser en TV fra Apple, eller om det kanskje bare er en stor monitor fra en helt annen produsent, er ikke godt å si.

Det har gått rykter om en TV fra Apple helt siden den tidligere Apple-sjefen Steve Jobs sa han hadde "knekt koden" for TV-er.

I 2012 ble det sagt at Apple hadde en TV-prototype klar, og en Foxconn-sjef skal til og med ha bekreftet at en "iTV" var på vei. Markedet kokte og analytikerne var overbeviste om at Apple kom til å vinne TV-krigen.

Da TV-en aldri kom i 2012, fortsatte ryktene i 2013. Da var selvfølgelig lanseringsdatoen flyttet, og det ble sagt at TV-en skulle gjøre sin ankomst i 2014. I slutten av 2013 skrev vi imidlertid nyheten: – Nei, det kommer neppe en Apple TV likevel. I 2015 blusset ryktene rundt en TV litt opp igjen, før Wall Street Journal skrev at deres Apple-kilder sa at planene om en Apple TV hadde blitt lagt død for flere år siden.

Det kan derfor være lurt å ta denne siste avsløringen med en solid klype salt.

Ute etter en TV?
Sjekk våre anbefalte TV-kjøp, for alt fra et par tusenlapper til de svindyre toppmodellene »

annonse

Les også