Tek.no

Nyhet

Microsofts VR-sett vil koste så lite som 3000 kroner

Inkluderer både VR-briller og kontrollere for rekordlav pris.

29 Aug 2017 13:51

I fjor sommer uttalte Microsoft at Windows 10 skulle bli den beste plattformen for VR, og i den forbindelse har selskapet slått seg sammen med maskinvarepartnere om å lage VR-briller for nettopp Windows. På den offisielle Windows-bloggen har Microsoft nå kommet med en liten oppdatering, deriblant en prisantydning.

Den amerikanske prisen på VR-brillene, inkludert kontroller, vil starte på 400 dollar. Dette tilsvarer rett over 3000 kroner, som er billigere enn for eksempel PlayStation VR, men hva de norske prisene ender opp med å bli er ennå uvisst.

Produsentene Microsoft har inngått partnerskap med er HP, Lenovo, Dell, og Acer.

Kan brukes med rimelige PC-er

I tillegg kan Microsoft avsløre at brillene vil bli kompatible med eksisterende og nye PC-er i prisklassen fra 500 dollar og oppover, som altså betyr at den Windows-baserte VR-løsningen, eller «mixed reality» som Microsoft kaller det, totalt sett blir relativt rimelig.

Dette er brillene som nå er på vei til markedet.
Microsoft

I blogginnlegget antyder Microsoft også at det kommer nye PC-modeller som er laget spesielt for de nye VR-brillene rundt juletider. Disse vil komme i to kategorier, hvorav den ene vil by på integrert grafikkløsning og kjøre VR-brillene med en bildefrekvens på 60 bilder per sekund, mens litt dyrere varianter med dedikert grafikk vil gi brillene 90 bilder per sekund å rutte med.

Støtter Steam-spill

Ellers kan Microsoft kunngjøre at Steam-innhold vil bli kompatibelt med VR-brillene, som tyder på at det vil bli mye å leke seg med når produktene lanseres, men detaljene rundt dette er ennå noe uklare.

Selskapet lover også at produktene skal være enkle i bruk og bruker innebygde sensorer til posisjonssporing, slik at man ikke trenger å rigge opp eksterne sensorer for å bruke brillene. «Plug and play» skal altså være stikkordet her. Enda flere detaljer skal visstnok deles i forbindelse med den kommende IFA-messen, så da vil vi vite enda mer om Microsofts VR-satsing.

Øverst kan du se en fersk demonstrasjonsvideo av noe av innholdet som er på vei til de Windows-baserte «mixed reality»-brillene.

HTC Vive er en av Microsofts konkurrenter: Nå har brillene blitt billigere »

Les også
Microsoft HoloLens kommer endelig til Norge
Les også
Nå er Halloween-salgene i gang
Les også
Microsoft Edge lanseres til Android og iPhone
Les også
Sjekk de nye, stilfulle VR-brillene til Windows
Les også
Snart skal Google lansere VR-briller som ikke krever mobil eller PC
annonse

Les også