Til hovedinnhold

Snart gjenoppstår «Amiga-system»

Husker du Commodores klassiske datamaskin?

Joachim Froholt/Spillhistorie.no

Amiga-entusiastene i Apollo Team har lenge laget heftige akselleratorkort for eksisterende Amiga-systemer, og nå har de annonsert sitt nyeste produkt – Vampire V4. Dette systemet kommer i tre varianter; en for klassiske Amiga-maskiner som Amiga 1000, 500 og 2000, en for Amiga 1200 og en som faktisk ikke trenger noen Amiga i det hele tatt.

Det vil si at du kan kjøpe en variant av Vampire V4 selv uten å eie en Amiga, og da vil det i praksis være et frittstående Amiga-system på et kretskort.

Systemet bruker en Altera Cyclone V A5 FPGA-brikke med 512 MB og kommer med DDR3-RAM (dette høres ikke så mye ut, men det er Amiga vi snakker om her).

Programmerbar kjerne

Altera Cyclone V A5 er altså en brikke som kan programmeres, og som i dette tilfellet er programmert til å fungere som et Amiga-kompatibelt brikkesett med en 68080-prosessor og det AGA-aktige SAGA-brikkesettet. Det vil si at dette er en maskinvarebasert reimplementering av Amiga-systemet, med langt mer kraft enn originalmaskinvaren.

Den frittstående versjonen av Vampire V4 er ikke et komplett system som du bare kan plugge inn og starte å bruke; du får altså kun det komplette kretskortet, og må selv koble dette opp mot tastatur og så videre, og huse det i et egnet skall. Annonseringsdokumentet inneholder spesifikasjonene du trenger hvis du planlegger å lage eget kabinett.

Videoanmeldelse av den forrige versjonen for Amiga 600.

Versjonene for de klassiske systemene monteres inn i den eksisterende maskinen.

Fortsatt ingen pris

Det er ikke fastsatt noen pris enda, og det er heller ikke klart når systemet slippes – versjonen for de eldre systemene skal etter planen komme i løpet av årets fjerde kvartal, mens den frittstående versjonen følger senere (og deretter kommer A1200-versjonen).

Systemet vil selges via følgende forhandlere:

Mer informasjon kan du lese på Apollo Teams forum.

Denne saken ble levert av Spillhistorie.no, et norsk nettsted som skriver om nye og gamle spill. Her er et utvalg artikler fra nettstedet:

annonse