Her kommer enda en diger panoramaskjerm

Dell slipper ultrabred skjerm med solide dimensjoner.

De såkalte ultrabrede skjermene har blitt lansert med stadig høyere frekvens den siste tiden, og Dell er blant dem som allerede har en del modeller på markedet. Nå har PC-giganten kunngjort en ny panoramaskjerm i det øvre størrelsessegmentet, som Digital Trends melder.

Modellen inngår i Ultrasharp-kolleksjonen med modellbetegnelsen U3818DW og er en kurvet skjerm i det brede 21:9-formatet som også skilter med en størrelse på hele 38 tommer.

Dette er en størrelse vi ennå ikke finner på så fryktelig mange 21:9-skjermer, og i tillegg byr skjermen også på QHD-oppløsning på 3840 x 1600 piksler. Ifølge Dell kan skjermen vise 25 prosent mer innhold enn på en tilsvarende skjerm med den vanligere størrelsen 34 tommer.

13 000 kroner i USA

UltraSharp U3818DW.

Av øvrige spesifikasjoner kommer Dells nye skjerm med USB Type-C, to HDMI-porter, DisplayPort, fire USB 3.0-porter og to innebygde høyttalere på 9 watt. Den har også tynne rammer, som så mange andre skjermmodeller som slippes i disse tider.

Paneltypen er ikke oppgitt, men skjermen byr ifølge Dell på 99 prosent av sRGB-fargerommet. Av nyttefunksjoner har den ellers støtte for konfigurerbare bilde-i-bilde- og bilde-ved-bilde-funksjoner, og den har også innebygd KVM-funksjon, som gjør at du kan bruke skjermen til å bytte mellom flere PC-er.

Dell sier at skjermen primært retter seg mot folk som har behov for å øke produktiviteten sin gjennom effektiv multitasking, slik som profesjonelle, men den kan nok også finne sitt publikum blant vanlige forbrukere også. Skjermen skal først bli tilgjengelig i USA den 23. juni til en amerikansk pris på 1500 dollar, rundt 13 000 kroner.

Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent.

Her du mer behov for ekstra stor TV? Dette 4K-beistet er på hele 262 tommer »

Les også
Samsungs nye spillskjerm er rett og slett helt ekstrem
Les også
AOCs nye spillskjerm er en lynrask råtass
Les også
Philips BDM4037UW: Mitt liv med en 40-tommers PC-skjerm
annonse