Til hovedinnhold

Bare ett land i verden har nå raskere Internett-hastigheter enn Norge

Vi klatrer stadig oppover på listen!

Montasje: Tek.no/Colourbox

Hvert kvartal utarbeider selskapet Akamai rapporten «State of the Internet», som blant annet målet den gjennomsnittlige Internett-hastigheten i verdens land. Nå foreligger rapporten for første kvartal i år, som inneholder en svært interessant opplysning for nordmenn sin del.

Norge har ifølge rapporten nemlig hatt en kraftig økning i den gjennomsnittlige Internett-hastigheten siden sist, og ligger nå faktisk på andreplass i verden – kun slått av Sør-Korea.

Her får du Norges raskeste 4G-surfing:
Vi reiste land og strand for å gjøre Norges største test av mobilt bredbånd »

Har økt 68 prosent på ett år

Gjennomsnittlig Internett-hastighet i Norge ligger nå på 21,3 Mbit/s. Dette er en økning på 14 prosent siden forrige kvartal, og om man sammenligner med samme kvartal i fjor har økningen vært på hele 68 prosent.

Sør-Korea har ennå et ganske stort forsprang, og ligger på 29 Mbit/s. Tett bak Norge, på en tredjeplass, finner vi vår skandinaviske nabo Sverige, som i den siste rapporten ligger på 20,6 Mbit/s.

Også god økning på topphastighet

Topp 10-listen over henholdsvis gjennomsnittlig Internett-hastighet og gjennomsnittlig topphastighet.
Akamai

Når det gjelder gjennomsnittlig topphastighet ligger Norge imidlertid et godt stykke lenger ned på listen, nærmere bestemt 19. plass, med en hastighet på 69,6 Mbit/s. Dette er likevel også en markant økning på 16 prosent fra forrige kvartal, og en oppgang på kraftige 47 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Av andre opplysninger kan Akamai opplyse om at den gjennomsnittlige, globale Internett-hastigheten har økt med 12 prosent sammenlignet med forrige kvartal, og ligger nå på 6,3 Mbit/s. Den globale topphastigheten har steget med 6,8 prosent, og ligger på 34,7 Mbit/s.

Om du har lyst til å fordype deg i flere statistiske detaljer kan du lese hele rapporten.

Sjekk din egen Internettlinje:
Prøv Tek.nos Speedometer »

(Via TechCrunch)

annonse