Tek.no

Nyhet

Samsung har lansert mobilbetaling – og den kan brukes overalt

«Samsung Pay» skal være kompatibel med alle betalingsterminaler.

LDprod/Shutterstock.com
2 Mar 2015 07:06

Mobilbetaling er i vinden, og hittil er det hovedsakelig Google og Apple som kniver på dette markedet med sine respektive Google Wallet- og Apple Pay-løsninger. Nå har enda enda en gigant entret scenen. I en fersk pressemelding kunngjør Samsung at de har lansert sin egen mobilbetalingsløsning, «Samsung Pay».

Samsung Pay baserer seg på den såkalte NFC (near field communication)-teknologien som også konkurrentene benytter, men den sørkorenske mobilkjempen har et annet ess i ermet som kan bli et betydelig konkurransefortrinn.

Kan brukes på helt vanlige terminaler

I tillegg til NFC-teknologien bruker Samsung Pay nemlig også en teknologi som heter «Magnetic Secure Transmission» (MST), som gjør at løsningen i utgangspunktet kan brukes på vanlige betalingsterminaler som kun har støtte for vanlige magnetstripekort. Dermed skal det altså kunne ha tilnærmet universell støtte.

MST-teknologien er utviklet av et relativt nystartet selskap som heter LoopPay, som Samsung kjøpte opp for litt siden. Løsningen innebærer i korte trekk å generere magnetiske felt som endrer seg i løpet av veldig korte tidsintervaller. Disse feltene etterligner de samme magnetfeltendringene som skjer når du drar et vanlig betalingskort gjennom kortleseren på en betalingsterminal.

Magnetfeltet kan snappes opp av terminalens avleser fra en avstand på opptil tre tommer. Samsung Pay skal også være enkel å bruke, og ifølge Samsung er det en smal sak å registrere kortene du vil bruke løsningene med. Når du skal betale skal du kjapt kunne få opp Pay-appen ved å stryke fingeren oppover på skjermen, velge kort og deretter verifisere med fingeravtrykkleseren.

Støttes kun av Galaxy S6 inntil videre

Samsung skal også ha lagt stor vekt på sikkerhet, og benytter både sin egen sikkerhetsplattform Samsung KNOX og ARM TrustZone, som er en maskinvarebasert sikkerhetsløsning utviklet for ARM-arkitekturen.

Selv om Samsung Pay altså tilsynelatende får bred støtte er det imidlertid ennå svært få mobiltelefoner som har støtte for teknologien. Inntil videre er det kun den nye Samsung Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge man kan bruke Samsung Pay med, som vi også påpekte i vår ferske sniktitt på telefonene.

Samsung Pay vil først bli tilgjengelig i USA og Sør-Korea til sommeren, og deretter skal tjenesten også utvides til andre regioner, som inkluderer Europa. Samsung har ennå ikke oppgitt noe mer spesifikk dato, så det er uvisst når vi får anledning til å bruke den nye mobilbetalingsløsningen her til lands.

Samsung Galaxy S6 og S6 Edge har sprekt design og nye funksjoner: Særlig Edge-utgaven er rett og slett griselekker »

Les også
Nå har Samsungs mobilbetaling kommet til Sverige
Les også
– Samsung skal snart lansere sin nye smartklokke
Les også
Samsung Galaxy S6 har alvorlig minneproblem
Les også
Amerikanerne har kastet seg over Samsungs neste toppmobil
Les også
Apple Pay-kunder opplever store problemer med tjenesten
Les også
Nå kan du tafse på Galaxy S6 og S6 Edge
Les også
Valyou får Bankaxept
Les også
Slik vil de du skal betale med mobilen
Les også
Dyrere mobilbetaling er godt nytt
Les også
Sprek design og nye funksjoner
Les også
Samsung vil konkurrere med Apple på mobilbetaling
annonse