Tek.no

Nyhet

Sharp drar sløret av Aquos S2 – en mobil nesten helt uten rammer

2017 blir virkelig året for rammeløse mobiler.

Sharp
9 Aug 2017 18:00

Det er en liten stund siden vi har hørt noe til Sharp på mobilfronten, men nå har selskapet avduket en ny modell som fortjener litt oppmerksomhet, melder The Verge. Den nye mobilen heter Aquos S2 og har designmessige egenskaper vi lett kan dra kjensel på.

Frontkameraet har en oppløsning på 8 megapiksler.
Sharp

Ved første øyekast bærer nemlig Aquos S2 et nært slektskap med Android-skapernes nylig kunngjorte Essential Phone når det gjelder utseende. I tillegg er ikke utseendet veldig langt ifra det vi så av iPhone 8, selv om skjermen ikke strekker seg like langt ned.

På baksiden er det en dobbel kameraløsning på 12 og 8 megapiksler.
Sharp

I praksis betyr det at Sharps nye modell knapt har rammer på sidene og øverst, og at frontkameraet dermed også er «innlemmet» øverst på skjermen. Sharp har imidlertid valgt en litt snodig utforming av hjørnene øverst på skjermen, som er «kuttet» av slik at hjørnene er kantede i stedet for buede.

Mer moderat innmat

Når det gjelder innmaten opphører imidlertid likhetstrekkene med Essential Phone, da innmaten er den mer beskjeden. Den mest velutstyrte utgaven av Aquos S2 er imidlertid ikke gal og kommer med mellomklassebrikken Snapdragon 660, 6 GB minne og 128 GB lagringsplass.

Sharp

En litt rimeligere versjon har Snapdragon 630, 4 GB minne og 64 GB lagringsplass. Begge utgavene har en 5,5-tommer skjerm med en oppløsning på 2040 x 1080 piksler og et batteri på 3020 mAh og NFC-støtte. På baksiden finner man en dobbel, vertikal kameraløsning med oppløsninger på 12 og 8 megapiksler, mens frontkameraet har 8 megapiksler.

I Kina er den rimeligste utgaven oppgitt med en pris på 2500 yuan, mens den dyreste koster 3500 yuan, som tilsvarer henholdsvis 2900 og 4100 kroner. Det er ennå uvisst om eller når Sharp skal slippe Aquos utenfor det kinesiske markedet.

Nå har det begynt å dukke opp bilder av iPhone 8 »

Les også
Android-skapernes heftige mobil kommer trolig snart til Europa
Les også
Vi elsket Honor 8 i fjor, nå kommer oppfølgeren
Les også
Dette er Android-skaperens egen telefon
annonse

Les også