Tek.no

Nyhet

Netflix vil tilpasse filmer og serier til mobil- og nettbrettskjermer

Gode nyheter for mobile Netflix-brukere.

Kaspars Grinvalds/Shutterstock.com
Eigil Knudsen
16 Mar 2017 16:27

Det er en kjent sak at svært mange brukere av strømmetjenesten Netflix benytter tjenesten på mobile enheter, og i så måte har selskapet allerede gjort ulike tilpasninger til den mobile plattformen. Nå kan det se ut til at det kommer enda en.

Som blant andre The Verge melder uttalte produktsjef hos Netflix, Neil Hunt, nylig at selskapet ser på muligheten for å lage spesialtilpassede utgaver av innholdet sitt til mobile enheter.

– Det er ikke utenkelig at du kunne ta en masterkopi og lage en ny versjon for mobil. Det er noe vi kommer til å utforske i løpet av de kommende årene, sa Hunt under et pressearrangement.

Kan legge til mobiltilpassede scener

Tiltaket vil omfatte Netflix' eget, originale innhold, og meningen er å legge inn tagninger og scener som gjør seg ekstra godt på en liten skjerm, slik at innhold ikke forsvinner eller forringes av at det vises på en mobilskjerm.

Shutterstock

I alle de etablerte Netflix-markedene ser fremdeles den store majoriteten av kundene innholdet på TV-er, men i noen markeder, spesielt i Asia, skal situasjonen visstnok være den motsatte. Akkurat når det nye tiltaket eventuelt vil iverksettes, og hva slags form det vil ta er altså ennå uvisst.

Tiltaket skal som sagt kun gjelde for originalt Netflix-innhold, men som Netflix tidligere har indikert er ambisjonen å komme opp i hele 50 prosent egenprodusert innhold.

Netflix har flere ganger tidligere gjennomført tiltak for å komme mobilbrukerne i møte. I fjor meldte fikk for eksempel den mobile Netflix-appen en oppdatering som lar deg velge hvilken kvalitet du ønsker å se på Netflix-innholdet i, slik at man har bedre kontroll på hvor mye data man bruker. Ikke minst kan Netflix-innhold nå ses uten Internettforbindelse.

Facebook har nå sluppet TV-app, men den blir ingen konkurrent til Netflix »

Les også
Har du tuklet med Android-installasjonen din? Da kan du ikke lenger laste ned Netflix-appen
Les også
Nvidias nyeste driver gir strømming av Netflix i 4K
Les også
Endelig kan du laste ned Netflix-innhold på PC-en
Les også
Netflix gjør den nye offline-funksjonen sin enda bedre
Les også
Netflix lanserer offline avspilling
Les også
Netflix-biblioteket skal ha blitt halvert siden 2012
Les også
Netflix sikter mot femti prosent «originalt» innhold
Les også
Netflix lar deg nå justere strømmekvaliteten på mobil for å spare data
annonse

Les også