Til hovedinnhold

Cooler Master har snekret sammen en ekstra kompakt vannkjøler

MasterLiquid Maker 92 kan dessuten vippes horisontalt eller vertikalt etter behov.

Cooler Master / Istockphoto

Gjengen i Cooler Master har en god del varmegrader på samvittigheten, og nå kommer de med en liten godsak for deg som liker ukomplisert vannkjøling. Nyvinningen har fått modellbetegnelsen MLZ-H92M-A26PK-R1, men kommer forhåpentligvis til å bli mer kjent under navnet Cooler Master MasterLiquid Maker 92.

Lukkede vannkjølingsløsninger er ikke akkurat noe nytt, men med MasterLiquid Maker 92 har Cooler Master lagd sin egen nedskalerte vri på det hele. Her er selve pumpa, radiatoren og to vifter klemt inn i samme ramme – en ramme som for øvrig kan stilles vertikalt eller horisontalt etter plass og behov.

Cooler Master

– Den har dimensjoner som en luftkjøler, men i forhold til størrelsen kan ikke luftkjølere matche ytelsen den gir. Og den roterer. Det er som du på et vis gjorde en mellomstor tårnkjøler bedre og mer allsidig uten å forandre på størrelsen, uttaler markedssjef Dorrie Chen i Cooler Master.

Hjelper for plass og/eller luftstrøm

MasterLiquid Maker 92 gjør det mulig å utnytte fordelene av vannkjøling selv om kabinettet ikke har plass til tradisjonelle radiatorer. Og ettersom radiatoren kan vippes, bør det være enklere å komme til under installasjonen.

Cooler Master

En annen fordel med å kunne vippe radiatoren, foruten at det åpner for bruk med flere typer hovedkort og kabinetter, er at det i større grad gir deg bedre kontroll på luftstrømmer og kjøling. I vertikal stilling vil viftene bidra til å dra luft gjennom kabinettet, mens horisontal posisjon fører luften mot hovedkortet og kan kjøle ned komponentene rundt prosessoren.

Med to posisjoner å velge mellom opererer også Cooler Master med to størrelser på MasterLiquid Maker 92. I vertikal posisjon skal målene være 99,9 x 81,6 x 167,5 millimeter, mens tallene er 99,9 x 142 x 118,8 millimeter når radiatoren vippes til horisontal posisjon.

Mer informasjon finner du for øvrig på produktets hjemmesider.

Cooler Master MasterLiquid Maker 92 skal etter planen komme i handelen i løpet av september måned. Spesielt interesserte kan også forhåndsbestille kjøleren. Prisen er ikke spikret, men vil ifølge vår mann i Cooler Master ligge på «rundt tusenlappen».

Vannkjøling blir stadig mindre:
Zotac har lagd en vannkjølt og VR-klar «mini-PC» >>>

(Kilde: Cooler Master)

annonse