Til hovedinnhold

PayPal vil satse på betaling i verdensrommet

Demonstrerer «PayPal Galactic»

PayPal

PayPal har gjort stor suksess på å overføre penger via Internett her på jorda. Nå skal de kapre verdensrommet med PayPal Galactic.

Selskapet tenker i langsiktige baner når de skal bli først og størst i markedet for utenomjordisk betaling. For det er lett å spørre seg hvilket marked de ønsker å være størst i, når det ikke finnes stort der ute fra før av. Men det vil det i fremtiden, sier PayPal sjefen David Marcus i reklamevideoen hvor selskapet annonserer satsningen.

Romturisme

Romturisme spås å bli en het potet de neste årene, med storsatsninger fra både Richard Bransons Virgin Galactic og med-grunnlegger av PayPal, Elon Musks Space X.

Sivile på opplevelsesturer i rommet er potensielle forbrukere. Om det så er snakk om salg av boller eller dobesøk med gravitasjon det er snakk om, vil PayPal ha en bit av din intergalaktiske transaksjon.

Sean Casey fra Silicon Valley Space Center, tror folk i fremtiden vil se på dagens satsning som et naturlig steg videre.

Mange utfordringer

Men det er mange kjepper i veien for PayPal, som alle må passeres før tjenesten blir en realitet. Hvordan tilkoblinger og sikkerhet skal håndteres er to av dem. Hvilken valuta som skal benyttes er en tredje, men alt dette skal de finne ut av fremover.

Selskapet hevder det allerede er lite behov for betalingsløsninger i rommet. Astronauter slutter nemlig ikke å motta jordiske regninger mens de er på jobb, drar PayPal frem som et eksempel.

PayPal vil også kvitte seg med passordet når du betaler >>

(Kilde: The Washington Post)

annonse