Til hovedinnhold

Snart vil alle Windows Phone-telefonene få Lumias kamerafunksjon

Lumia Camera blir standard-applikasjon i Windows 10.

På onsdag kveld norsk tid avholdt Microsoft sin nye, og for mange sikkert etterlengtede, presentasjon av Windows 10, hvor langt flere detaljer om det nye operativsystemet ble avslørt. Microsoft brukte blant annet presentasjonen til å fortelle mer om hvordan Windows 10 blir på mobile enheter, men nå har det dukket opp en ny opplysning som ikke kom frem under selve arrangementet.

Nettstedene Engadget og Windows Central har nemlig snappet opp en liten godbit angående kamera-applikasjonen på Microsofts Lumia-telefoner, Lumia Camera.

Vil komme til alle Windows 10-enheter

Det skal nå være bekreftet at Lumia Camera skal bygges inn i Windows 10. Det innebærer altså at Lumia Camera altså ikke lenger blir eksklusivt for Lumia-telefonene, men vil følge med alle Windows Phone-telefoner.

Det betyr med andre ord at de som har Windows Phone-modeller produsert av HTC og Samsung også vil få glede av kamera-applikasjonen. HTC og Samsung har til sammen rundt 10 prosent av markedsandelene til Windows Phone-plattformen. Nyheten betyr selvsagt også at appen kan brukes på Windows 10-baserte nettbrett og PC-er.

Noen funksjoner vil imidlertid fremdeles være eksklusive for Microsofts egne Lumia-modeller. Windows Central peker på at maskinvareforskjellene for eksempel vil begrense muligheten for opptak i 4K-oppløsning, samt andre funksjoner, på mobile enheter med svakere maskinvare.

To funksjoner vil fortsatt være eksklusive

Living Images-funksjonen, som brukes til å ta opp en kort snutt med video til stillbildene, og den såkalte Rich Capture-funksjonen vil også fortsette å være eksklusiv inntil videre, ifølge Windows Central. Rich Capture er en funksjon som først analyserer innholdet i utsnittet, for deretter å ta flere eksponeringer som smeltes sammen til én for å heve kvaliteten på bildet.

Dersom man aktiverer blitsen sammen med Rich Capture-funksjonen vil det bli tatt flere eksponeringer både med og uten blits, og deretter kan man justere blitsstyrken i etterkant for å finne det riktige lysnivået. Selv om disse funksjonene altså foreløpig kun vil finnes på Lumia er det godt mulig at de også blir tilgjengelige på andre mobile Windows 10-enheter senere.

Nå har det kommet en ny, billig Lumia-telefon: Den første modellen i 400-serien får rekordlav pris »

annonse