Tek.no

Nyhet

Måtte opereres etter Candy Crush-skade

Mann spilte i ukevis før hånden sa stopp.

JAMA Network/King.com
16 Apr 2015 09:00

Spill kan være svært vanedannende, og vi har alle hørt skrekkhistorier om folk som har krepert etter å ha brukt alt for mange timer i World of Warcraft.

Men også mobilspill kan være uhyggelig vanedannende, og det ekstremt populære spillet Candy Crush Saga er kjent som en versting.

Nå har en 29-åring fra California demonstrert hvor ille det kan gå hvis du holder på med Candy Crush Saga hele dagen. Han brukte tommelen så mye at en sene i hånden rett og slett røk.

Ifølge legene skal han ha spilt omtrent hele tiden i seks til åtte uker, vanligvis mens han også gjorde andre ting (heldigvis).

Uff da. Foto: JAMA Network

Hypnotisert av spillet?

Utrolig nok merket han visstnok ingen smerte før senen røk. Legene lurer på om han kan ha vært så hypnotisert av spillet at hjernen rett og slett blokkerte smerten ut.

– Vi må være klar over at enkelte spill kan fungere som digitale smertestillende. Vi må være veldig oppmerksomme på at det kan bli misbrukt, sier Dr. Andrew Doan ved Naval Medical Center San Diego.

Etterpå merket pasienten imidlertid ganske mye smerte, men det verste var nok at han ikke lenger kunne røre tommelen. For å få mulighet til å bruke den igjen måtte han inn på operasjonsstuen.

Mannen ødela kanskje hånden sin på Candy Crush Saga, men han må ha samlet temmelig mange gullstjerner i spillet. Og det er jo verd noe, ikke sant?

Okay, kanskje ikke.

Skaperne av Candy Crush Saga har gjort noen kontroversielle valg
Nå får ingen andre spill ha det vanlige ordet Candy i navnet sitt

(Kilde: LiveScience via Gizmodo)

annonse

Les også