Facebook og Oculus Rift vil lage tidenes nettspill

Ønsker å knuse alle rekorder for antall deltakere.

Med Oculus VR og Facebook under samme tak er det nødt til å komme en og annen vill idé, noe som også har skjedd. Sammen vil ifølge The Verge de to teknologiselskapene lage et MMO-spill, med et mål om hele én milliard spillere.

Til sammenligning har World of Warcraft rundt 8,5 millioner spillere, mens det spillet som har flest registrerte kontoer er RuneScape, med 200 millioner. Planen om én milliard brukere synes altså å være rimelig hårete, men om vi ser litt bredere på det kan det kanskje være en veldig god grunn til at Oculus Rift lot seg kjøpe av Facebook.

Facebook hadde i mars 2014 1,28 milliarder brukere, om bare alle disse hadde blitt med på spillet ville verdens største MMO vært et faktum.

Kjøpt opp av Facebook

Det var helt på tampen av mars at bomben om oppkjøpet gikk av. Facebook gikk da ut og meldte at de kjøpte opp Oculus VR for to milliarder dollar, eller rundt tolv milliarder kroner. Intensjonen var at Oculus Rift skulle fortsette som før, men da som en egen avdeling hos Facebook.

– Vi er i en posisjon der vi kan starte å fokusere på de neste plattformene som vil være mer brukervennlige, underholdende og personlige. Dette er hvor Oculus kommer inn, skriver grunnlegger og toppsjef i Facebook, Mark Zuckerberg, på sin Facebook-side i forbindelse med oppkjøpet.

Disse neste plattformene som Zuckerberg nevner kan godt være en form for et MMO, der det skapes et metaverse som alle Facebook-brukerne er tilkoblet, og der bruken av Oculus Rift er en sentral del av opplevelsen.

Det var mange som ble sinte da Facebook kjøpte Oculus:
Oppkjøpet vekket stort raseri på nettet »

(Kilde: The Verge)

Les også
Du risikerer å tape i Counter-Strike om du ikke er Telenor-kunde
Les også
Facebook har gjennomført hundrevis av forsøk på brukerne sine
Les også
Massivt Facebook-eksperiment skaper raseri
Les også
Forbereder seg på digital krigføring med Oculus Rift
Les også
Spillgigant saksøker Oculus VR
Les også
Nå kaster utviklerne seg over Oculus Rift-brillene
Les også
– Strålende at Facebook kjøpte Oculus VR
Les også
Oculus VR-oppkjøpet vekker stort raseri på Internett
Les også
– Facebook har ikke ødelagt Oculus Rift
annonse