Tek.no

Nyhet

Nå har Telenor sluppet Turbo-3G

Marius Røstad
25 Okt 2007 14:43

Som vi spekulerte i tidligere i dag, lanserte Telenor sitt HSDPA-tilbud (Turbo-3G) under en pressekonferanse på Electroworld-messen i Lillestrøm. Endelig vil mange si.
- Mange vil nok si at vi burde kommet litt tidligere, men ingen skal betvile at når vi først kommer, så kommer vi kraftfullt og med full kvalitet, sier divisjonsdirektør Berit Kjøll i Telenor.

Les også:
- Så mye koster Telenor HSDPA
- NetCom med Turbo-3G i hele landet
- Monstermobiler i butikken

Bygger ut
Selskapet hevder at de nå lanserer Turbo-3G med ”landets beste kapasitet”. Dette går på at Telenor vil ha 1.600 basestasjoner klargjort for HSDPA før jul og skal ha over 2.000 basestasjoner klare i andre kvartal i 2008. Selskapet skal være ledende på dette området i landet.
- Vi er krystallklare på at vi skal ha en posisjon som den ledende aktøren i dette markedet, forklarer Kjøll, som avslørte at Telenor vil åpne dette i løpet av november i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim..

Satser på vintersport
I tillegg velger Telenor å prioritere utbyggingen av HSDPA på 17 av Norges mest populære vintersportssteder. Allerede før jul i år skal disse vintersportsstedene ha HSDPA-dekning: Blefjell, Skeikampen, Geilo, Sjusjøen, Norefjell, Gålå, Voss, Hafjell, Gol, Hemsedal, Trysil, Hovden, Lifjell, Valdres, Oppdal, Beitostølen og Kvitfjell.
Deretter går Telenor videre til flere av de større byene i landet. Allerede i januar skal Sarpsborg, Fredrikstad, Porsgrunn, Skien, Drammen, Kristiansand, Tromsø, Tønsberg og Borre få Turbo-3G.

Vil ha hyttefolket
Telenor ser for seg at tjenesten Mobilt Bredbånd skal være et supplement til ADSL og ikke et alternativ. Først og fremst regner selskapet med at det er hytte- og campingfolket som vil være de mest ivrige brukerne.
I tillegg ser de for seg at det kan være interessant for hybler og én persons husholdninger, som synes enkelhet er viktigere enn båndbredde, samt kunder som sliter med lav hastighet på sitt Internett-tilbud (for eksempel ISDN-brukere).
Som de fleste har fått med seg er såkalt Turbo-3G en økning på dataoverføringshastigheten i 3G-nettet. Med overføringshastigheter på opp mot 3,6 mbit per sekund. Telenor påpeker imidlertid at det i praksis vil være snakk om hastigheter på 0,5 til 1,5 mbit per sekund. Opplevd hastighet vil også variere basert på avstand til basestasjon og antall brukere.

Viste frem TalkMore
Telenor åpnet også pressekonferansen med å påpeke at det var første gang de viste frem de tre mobile merkenavnene sine offentlig, etter at Talkmore-oppkjøpet har gått i orden.
- Talkmore skal være vårt sterke tilbud ut i lavprissegmentet og vi lover å være offensive. Telenor skal beholde den sterke posisjonen for folk flest, mens Djuice skal bli enda mer spisset mot ungdom mellom 15 og 30 år, avslørte Kjøll.
- Vi skal bli enda bredere og favne om enda flere, sa hun videre.

annonse

Les også