Til hovedinnhold

– Amazon på vei med nettbrett

Det kan se ut til at den gigantiske nettbutikken Amazon har lyst til å hive seg med i kampen om nettbrettmarkedet, og ifølge en anonym kilde skal det amerikanske selskapet være på vei med to nettbrett som skal bli lansert senere i år.

Hvis dette er sant, betyr det at Amazon vil forsøke å utfordre Apples iPad og diverse Android-baserte nettbrett fra Samsung, Motorola, LG og HTC.

Fem ganger raskere

En anonym kilde som har snakket med Boy Genius Report påstår at selskapet er på vei med to nettbrett. Den ene tablet-PC-en har fått kodenavnet "Coyote" og vil ta i bruk Nvidias Tegra 2-prosessor, som også blir brukt i andre nettbrett som Motorola Xoom og Samsung Galaxy Tab 10.1.

Det andre nettbrettet kalles "Hollywood" og blir utrustet med etterfølgeren til Tegra 2 – T30. Denne prosessoren har fire kjerner og er ifølge Nvidia fem ganger raskere enn Tegra 2. Dette vil i så fall bety nye muligheter for spill og annen krevende multimedia for nettbrettbrukere.

Noe er på vei

Amazon har hatt stor suksess med sine e-bok-lesere under Kindle-varemerket, og har økt sitt fokus på medieinnhold de siste årene. De har blant annet fått en egen musikkbutikk og filmutleietjeneste, og nå ser det ut til at de ønsker å ekspandere ytterligere.

Amazons direktør uttalte nylig i et intervju med Consumer Reports at nettbutikkgiganten snart skal annonsere nye produkter, så det blir med andre ord spennende å se hva som er i vente.

(Kilde: Recordere)

annonse