Tek.no

Nyhet

Sett iPhone på en Leica

Inn smetter telefonen, og vips har du et telefonkamera.
2 Mai 2011 04:00

Noen ganger dukker det opp interessante ideer som noen bør se nærmere på. Denne ganen er det designfirmaet Black Design Associates som har tegnet et Leica i9-kamera med plass for å sette inn en iPhone. Telefonen fungerer da som skjerm, lagring og nettverksforbindelse samt at du bruker den for å styre de fleste funksjoner i kameraet via en egen app.

Verken Leica eller Apple har hatt noe med designkonseptet å gjøre, men designerne ser for seg et kompakt Leica-kamera litt tilsvarende X1 med en bakside der du kan skyve inn en iPhone. Baksiden skal være utskiftbar når nye iPhone-modeller kommer. Det nevnes ikke noe om telefoner fra andre produsenter.

Les mer og Leica X1 og M9

Det hevdes av kameraet også kan brukes som et kraftig etui for telefonen. Det blir kanskje litt stort, og personlig ville jeg vel heller latt en iPhone ta støyten for en Leica enn omvendt. Men liker du å snakke inn i kameraet ditt heller enn i telefonen, er dette sikkert smart.

Det nevnes en mulig pris på $1000, noe som er billig for en Leica. Men man kan jo spare enkelte deler, noe som gjør kameraet billigere.

annonse

Les også