Tek.no

Nyhet

Dette er OLED-framtiden

Analyseselskap forutsier markedet for skjermteknologien.

LG
Vegard Ottervig
1 Nov 2012 09:47

Hvordan ser framtiden ut for OLED med tanke på salg og utbredelse? Analysebyrået NPD DisplaySearch har nå gitt ut en kvartallsrapport som tar for seg det globale TV-markedet. Der hevder de at den generelle etterspørselen av fjernsyn vil flate ut i løpet av de neste årene på grunn av en usikker økonomisk situasjon verden over.

Det er ventet at de to største OLED-aktørene, Samsung og LG, utsetter masseproduksjonen av store OLED-skjermer til neste år på grunn av trøbbel i produksjonsprosessen. Dette bidrar til en relativt svak vekst for OLED-TV-er de neste par årene, men så smeller det.

Plutselig eksplosjon

Antall leveranser av OLED-TV-er vil bli på skarve 500 eksemplarer i år, mens markedet får en liten økning på 50 000 i 2013. Innen 2016, altså om litt over tre år, vil tallet imidlertid ha økt til hele 9 millioner takket være stor satsing på masseproduksjon.

Dermed begynner OLED å gjøre et innhugg i konkurransen mot skjermteknologien LED-LCD, som har tatt over alle markedsandeler fra gamle travere som CRT (bilderørsskjermer) og LCD (CCFL) på verdensbasis innen den tid.

På vei mot 4K-OLED?

OLED er ikke den eneste nykommeren i skjermgata, for LCD-TV-er med såkalt 4K Ultra HD-oppløsning (3840 x 2160 piksler) er også ventet å vokse.

I år er det ventet at LCD-TV-er med den høye oppløsningen vil nå 4000 eksemplarer, mens dette vil vokse til 154 000 i løpet av neste år. I 2016 er tallet ventet å ha nådd 5 millioner.

Dette leder kanskje til en uunngåelig sammensmelting av teknologi og oppløsning, det vil si OLED og 4K. LG har allerede lekt med tanken om en 4K-OLED.

OLED-tilbudet vil eksplodere om noen få år, ifølge DisplaySearch.Foto: DisplaySearch

(Kilde: DisplaySearch)

Les også
Nå kommer endelig OLED-TV-ene i salg
Les også
TV-produsenter retter fokuset vekk fra OLED
Les også
– Samsung på vei med ny OLED-serie
Les også
– OLED-TV er utsatt i lang tid
Les også
OLED-kampen tilspisser seg
Les også
Nå vil OLED-TV-er vare enda lengre
Les også
OLED-TV med 4K er på vei
annonse

Les også