Tek.no

Nyhet

Kvinne fikk utslett av Apple-datamaskin

Metalloverflaten på MacBook Pro kan være skadelig, viser ny forskning.

24 Okt 2012 14:05
annonse

En dansk kvinne ante fred og ingen fare da hun kjøpte en MacBook Pro. Men etter to ukers samvær med sin nye kjæledegge begynte merkelige ting å skje. 50-åringen, som aldri tidligere har hatt symptomer på allergi, begynte å få kløende eksem på hendene.

Damen mistenkte at datamaskinen kunne være årsaken, og sluttet derfor å bruke den. Dermed forsvant eksemet.

– Vi er så sikre som vi kan være på at eksemet skyldes den bærbare datamaskinen, sier Jeanne Duus Johansen, ekspert på hudallergi ved Gentofte Hospital, til NRK.

Den danske damen bare er en av flere som har rapportert om allergiske reaksjoner etter å ha brukt Apples bærbare datamaskiner.

Skiller ut nikkel

Årsaken ser ut til å være metalloverflaten på MacBooken, viser ny forskning. Flere av Apples datamaskiner har overflate i aluminium som kan utskille små mengder nikkel når det utsettes for svette.

annonse

Dette sølvglinsende metallet er en av de vanligste årsakene til kontakteksem. Har man først utviklet allergi overfor nikkel, vil symptomene vedvare så lenge man eksponeres for det.

– Allergien kan slå ut på de områdene av kroppen som er i direkte kontakt med gjenstanden, forklarer Johansen overfor NRK.

Den danske professorens team har gjennomført både kjemiske og fysiske tester av datamaskinen som 50-åringen brukte. De fant ut at den inneholdt mellom 1,9 og 3,2 prosent nikkel på overflaten, avhengig av hvilket område som ble testet.

Teknofil.no har forsøkt å komme i kontakt med Apple, men de har foreløpig ikke kommentert saken.

Les også: Apple lanserte ny Retina-MacBook

Har du opplevd ubehag ved bruk av Apple-produkter? Diskuter gjerne i forumtråden under saken.

Kilde: NRK

Les også
Den syltynne iMacen er straks i butikkene
Les også
Apple overrasket med to nye iPad-er
Les også
Dette kameraet kan gi deg allergisk reaksjon
Les også
Apple MacBook Pro med Retina-skjerm
annonse

Les også