Til hovedinnhold

– Neste Xbox vil ta over TV-sendingene

Hevder Microsofts spillkonsoll er for langt mer enn bare spill.

Det er ventet at Microsoft vil slippe sin nye spillkonsoll om en drøy måned. Det anerkjente nettstedet The Verge har snakket med en rekke kilder, som nå hevder at den kommende konsollen vil komme med en funksjon som kan kuppe TV-en din.

Kildene hevder at konsollen kan ta over grensesnittet til dekoderboksen og dermed TV-sendingene, slik at alt av den tradisjonelle TV-styringen går via Microsofts konsoll.

Alltid på nett

Nøyaktig hva arvtakeren til Xbox 360 vil hete, hvordan den ser ut eller hvor kraftig den vil bli, er så langt ikke bekreftet. Ett spesielt element rundt maskinen har imidlertid fått fokus den siste tiden. En rekke rapporter har det til at konsollen alltid vil måtte våre tilkoblet Internett. Flere brukere har stilt spørsmål til dette, men en slik TV-funksjonalitet kan være en del av forklaringen.

The Verge trekker likheter til Googles TV-plattform, som amerikanerne har tilgang til. Dette er i prinsippet en dedikert TV-plattform med mye ekstrafunksjonalitet, som kan jobbe sammen med dekoderboksen din. For å alltid kunne være klar til å strømme film og ellers utnyttes maksimalt, bør spillkonsollen da ha konstant kobling til Internett, hevder The Verge.

Funksjonaliteten skal tilsynelatende fungere ved at signalet fra dekoderen går via spillkonsollen, slik at Microsoft kan legge et eget brukergrensesnitt over det som kommer fra distributøren din. Paret med Microsofts plattform, kan du da få tradisjonell TV, strømmetjenester, spill, apper og mye mer i én og samme pakke.

Ukjent hva som skjer i Norge

Microsoft har tidligere laget en egen strømmetjeneste for film og TV-serier. Denne er ganske så omfattende i USA, men heller sparsom her i Norge på grunn av diverse rettighetsavtaler.

TV-løsningen i neste Xbox later akkurat nå til å være en funksjon som i første omgang vil komme til amerikanerne, da de har hatt lignende løsninger på markedet tidligere. Nøyaktig hvordan dette vil påvirke den norske TV-hverdagen er i skrivende stund ikke kjent, men vi vil sjekke dette nærmere.

Microsoft har ikke ønsket å kommentere påstandene til The Verge.

Neste Xbox ligger an til å få samme prosessor som PlayStation 4:
Det kan bety mye for spillindustrien »

(Kilde: The Verge)

annonse