Tek.no

Nyhet

Huawei satser stort i Europa

Bygger opp forskningssenter i Nokias hjemland.

Huawei
Kurt Lekanger
12 Des 2012 06:04

Det kinesiske telekomselskapet Huawei planlegger å doble antallet ansatte i Europa til over 14 000 mennesker.

Samtidig vil de investere 70 millioner euro i løpet av de neste fem årene til bygging av et nytt forsknings- og utviklingssenter i Finland.

Dermed bygger Huawei seg opp i Nokias hjemland Finland, etter at Nokia i det siste har vært nødt til å si opp flere tusen mennesker.

– Huawei utnytter muligheten gjennom at selskapet vet at det finnes kvalifisert personale fra Nokia i området rundt Helsingfors, som leter etter en alternativ arbeidsgiver, sier analytiker Neil Mawston i Strategi Analytics, ifølge IDG.se.

Planlegger Windows-mobil

Det nye forskningssenteret skal jobbe med utvikling av programvare til neste generasjon smartmobiler og nettbrett.

Foreløpig har ikke Huawei noen telefoner med Microsofts nyeste Windows 8-operativsystem, men dette er noe av det Huawei skal ha planer om å lansere, i tillegg til at de satser videre på Android, ifølge Reuters.

Mobiltelefoner utgjorde i fjor 22 prosent av Huaweis omsetning, siden selskapet i stor grad fokuserer på telekom-infrastruktur til operatørene. Tidligere i år uttrykte en amerikanske etterretningskomité bekymring for om utstyr fra Huawei og ZTE kunne brukes til spionasje fra Kineserne, noe som fikk Huawei til å ta kraftig til motmæle.

Om det er motgangen i USA som nå får Huawei til å styrke satsningen sin utenfor USA, er uklart. Det nye forskningssenteret i Finland blir det 11. forskningssenteret i Europa, og vil etter planen ha rundt 100 ansatte. Til å begynne med vil Huawei ansette 30 personer.

(Kilder: Huawei pressemelding, Reuters og IDG.se)

Les også
– Bevis at vi spionerer, eller hold kjeft
Les også
– Vi har lyst til å kjøpe Nokia
Les også
Samsung bygger i Nokia-land
Les også
– Vi tar sikkerhet veldig seriøst
Les også
– De hadde bestemt seg på forhånd
annonse

Les også