Tek.no

Nyhet

– Apple går snart under

IT-milliardær mener at selskapet vil gå dukken uten Steve Jobs.

Oracle
14 Aug 2013 12:00

IT-selskapet Oracles toppsjef, milliardæren Larry Ellison, mener at teknogiganten Apple er dødsdømt uten Steve Jobs. Ellison var en god venn av Jobs, som døde av kreft i oktober 2011.

Milliardæren ble nylig intervjuet av den amerikanske TV-kanalen CBS, hvor han betegner sin avdøde venn som «vår tids Edison, vår Picasso, en utrolig oppfinner». Dette skriver Computerworld DK.

Historiske fakta

På spørsmål om hva som vil skje med Apple etter Steve Jobs, henviser Ellison til historien. Apple sparket Jobs i 1985, og gikk sterkt tilbake. Da Jobs vendte tilbake i 1997, snudde han skuta – og vi kjenner til resten i form av iPod, iPhone, iPad, MacBook Air og de andre velkjente Apple-produktene.

– Vi har sett Apple med Steve Jobs. Nå vil vi se Apple uten Steve Jobs, forteller Ellison, og hinter således til en ikke altfor lys framtid for det store selskapet.

Flere analytikere er enige med Ellison, og tror at Apple kan surfe en stund på iPhone og iPad, men at virksomheten vil gradvis slutte å innovere over tid – og dermed gå nedenom og hjem. Om dette viser seg å stemme, gjenstår å se.

Apple-gründeren var kontroversiell:
– Steve Jobs ville drepe hele Pro-linjen »

(Kilde: Computerworld DK)

annonse

Les også