Glem bilen – dette kan bli fremtidens transportmiddel

Se videoen av dronen du kan fly selv.

De berømte flygende bilene vi ser i science fiction-filmene har vi som kjent ennå ikke sett så mye til, men det finnes spennende alternativer som ikke befinner seg så veldig langt unna. Nå har et kinesisk selskap testet sin første passasjerdrone, melder blant andre Engadget.

Det er selskapet EHANG som stod for den ferske bragden. Det selskapet har utviklet er rett og slett en drone som du kan kjøre selv, døpt EHANG184. En video av testen ble nylig lagt ut på selskapets Facebook-profil, og det ser unektelig ganske så moro ut.

EHANG184 er en kompakt, elektrisk innretning med plass til én person. Den drives av åtte rotorer og er designet for flyvning i en høyde på 500 meter. Ifølge spesifiksjonene kan den oppnå en hastighet på 100 kilometer i timen og takler en last på opptil 100 kilogram.

Kan kun fly en halvtime

Flytiden er kun på 25 minutter i sin nåværende form, så den er altså hovedsakelig beregnet på kortere transportetapper. Byggematerialene er en kombinasjon av karbonfiber, epoxy og aluminiumslegeringer, som gir en relativt lav egenvekt på 260 kilogram.

Passasjeren har en berøringsskjerm foran seg i «cockpiten» som blant annet kan brukes til å velge rute og destinasjon, og deretter kjører dronen uten ytterligere menneskelig innblandring. Det er med andre ord et selvkjørende fartøy, men det befinner seg også en styrespake mellom beina man kan bruke.

EHANG har store planer og jobber for å skape internasjonal interesse for konseptet, men når vi får se en eventuell global kommersialisering er høyst uvisst. Trolig er det en del reguleringsmessige hindringer som må overkommes, men det at dronen er laget for flyvning i lav høyde gjør formodentlig konseptet noe enklere å kommersialisere.

Videoen av testen kan du se under.

De flyvende taxiene har også kommet: Her er Airbus' første modell i aksjon »

Les også
Her er verdens første flyvende taxi i aksjon
Les også
DJIs nye drone er en liten tass med 4K-oppløsning
Mer om
annonse