Nyhet

Samsung vil lage en skjerm du kan rulle sammen og putte i lommen

Og den har fingeravtrykkleser, ifølge ny patentsøknad.

Vi har allerede sett en del eksempler på fleksible skjermer, også av den art du kan rulle helt sammen. Nå viser det seg at også Samsung har et lignende konsept på gang, melder nettstedet LetsGoDigital.

Samsung sendte nylig inn en patentsøknad på en OLED-skjerm som rett og slett kan rulles sammen og tilsynelatende putte i lommen som en kompakt liten «pinne».

Skjermen tar form både som en sylinderformet og en firkantet kropp, og skjermen skal ifølge patentteksten kunne dras ut ved hjelp av en fingeravtrykkleser som befinner seg på selve kroppen.

Vi har allerede sett prototyper på rulleskjermer, her fra LG. Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Bruker magneter

I motsetning til en del andre, tilsvarende konsepter som benytter en elektrisk motor skal Samsung nye, sammenrullbare skjerm kun benytte magneter. Utover dette er de tekniske detaljene uklare, og enn så lenge er det selvsagt uvisst om eller når vi får se produktet på markedet.

Sammenrullbare skjermer ser imidlertid ut til å være på vei fra flere hold. Den andre sørkoreanske giganten LG har for eksempel jobbet med teknologien i lengre tid og vist frem noen prototyper, og ikke minst har vi tidligere rapportert at Apple har tatt patent på et konsept som ligner veldig på Samsungs idé.

Før dette blir en realitet vil vi nok se de brettbare skjermene, noe Samsung allerede har bekreftet er på vei i form av en ny mobilmodell. Konkurrenten Apple jobber også med en skjermløsning som kan brettes sammen, og nylig meldte vi at Microsoft har tatt patent på en elektronisk enhet som kan legges sammen ved hjelp av hengsler.

Samsung insisterer på at de ikke gjør mobilene tregere som Apple »

(Via PhoneArena)

Les også
Samsung viste brettbar mobil
Les også
Snart kan vi se de første bøyelige mobilene fra Samsung
annonse