Tek.no

Nyhet

Samsung slipper bærbare høyttalere som ikke forstyrrer omgivelsene

Viser frem innovativt produkt i ny video.

4 Jan 2018 06:00

Samsungs såkalte «Creative Lab»-avdeling spesialiserer seg på å dyrke frem nye idéer og konsepter, og i forbindelse med den kommende CES-messen har avdelingen nå avduket et nytt lydprodukt de selv beskriver som «innovativt».

Produktet heter S-Ray og er en bærbar retningshøyttaler som det er meningen man skal ta med seg overalt – uten å forstyrre omgivelsene. En demonstrasjonsvideo av konseptet kan du øverst i artikkelen.

Ulike varianter

Dette er variantene som Samsungs nye høyttaler kommer i. Bilde: Samsung

Den nye høyttaleren tar flere ulike former, hvorav én variant kommer som et «halsbånd» man legger rundt halsen, og en annen variant kommer som en mer tradisjonelt designet bærbar høyttaler man for eksempel kan bruke under trening.

En tredje utgave av høyttalerkonseptet kan festes som et deksel på mobiltelefonen for de situasjonene hvor man vil bruke mobilen til å spille av lyd.

Ifølge Samsung skal høyttalerne kunne styre lyden i én retning på omtrent like effektiv måte som øreplugger og dermed tilrettelegge for privat, isolert lytting, men altså uten den fysiske kontakten og potensielle ubehaget som langvarig bruk av øreplugger kan gi.

Samtidig er det meningen at konseptet skal gi større trygghet enn øreplugger siden man ikke strenger ute lydene fra omgivelsene.

Foreløpig finnes det ingen øvrige tekniske opplysninger, men S-Ray-høyttalerne skal som sagt vises frem på CES-messen, så da vil vi antakelig få vite langt mer, inkludert eventuelle planer om en markedslansering og prisantydning.

2018 kan bli et spennende teknologiår: Dette tror vi kommer »

Les også
Samsung lar ikke Apple være i fred – lanserer snart sin egen smarthøyttaler
annonse

Les også