Til hovedinnhold

Apple-grunnleggeren valgte heller iPhone 8 enn iPhone X

Nå forteller han hva han misliker med toppmodellen til over 10 000 kroner.

AFP, Marcel Antonisse

Meningene er gjerne delte hver gang Apple lanserer nye telefoner. Likevel er det litt overraskende at Steve Wozniak, som grunnla Apple sammen med nå avdøde Steve Jobs, heller valgte en iPhone 8 over den splitter nye iPhone X i fjor høst.

Kritiserer av/på-knappen

Av/på-knappen til høyre strider mot den intuitive brukeropplevelsen Apple er kjent for, mener Apple-medgrunnlegger Steve Wozniak.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Wozniak har for vane å ikke legge noe i mellom når han kommenterer nye Apple-produkter, og nå forteller han hvorfor han valgte bort Apples toppmodell. Wozniak mener nemlig en del av iPhone X-designet, nærmere bestemt av/på-knappen, strider mot den intuitive brukeropplevelsen Apple vanligvis er kjent for:

– Av/på-knappen på siden av telefonen gjør forskjellige ting om du trykker på den raskt eller om du trykker på den to ganger, og en annen ting igjen dersom du trykker på den en tredje gang, uttalte Wozniak ifølge Business Insider da han talte under Nordic Business Forum forrige uke.

Han fortsatte: – Og, om du trykker på den samtidig med volum-knappen gjør den en annen ting. Og hvis du trykker og holder volum-knappen samtidig gjøre den også en annen ting.

Var på gli, men...

Wozniak foretrekker altså iPhone 8 over toppmodellen iPhone X. Telefonen skjuler mye imponerende maskinvare, men fra utsiden ser den ut som iPhone har gjort i fire år.
Niklas Plikk, Tek.no

Like etter iPhone-lanseringen i høst fortalte Wozniak følgende til CNBC:

– Jeg er fornøyd med min iPhone 8 – som er den samme som iPhone 7 og igjen den samme som iPhone 6. Wozniak slo også fast at han ville «vente og se an» iPhone X, som tydeligvis ikke hadde overbevist ham.

Etter å ha hørt uttalelsene til Apple-medgrunnleggeren sendte nåværende Apple-sjef Tim Cook en iPhone X til han gratis. Wozniak gikk så ut noen uker senere for å fortelle at han «på en måte likte den», men der han altså var på gli en periode endret altså Wozniak mening igjen senere, alt takket være av/på-knappens mange funksjonsområder.

Enig med Wozniak i at Apple burde «keep it simple»? Kommentarfeltet er åpent for diskusjon!

Test: Her har Apple faktisk gjort noe unikt:
iPhone X er den beste mobilen vi har testet »

(Kilde: Business Insider, BGR)

annonse