Til hovedinnhold

Hello og Chilimobil erklærer priskrig, og slåss så busta fyker om å kunne kalle seg «billigst»

Justerer ned prisene, krone for krone.

I dag tidlig erklærte mobiltilbyderen Chilimobil at de setter ned prisene på to av abonnementene sine, Medium og Large, til rekordlave 245 og 295 kroner. Abonnementene er nesten identiske med de konkurrenten Hello byr på, men nå til én krone mindre.

I forbindelse med de nye prisene fortalte Lars Ryen Mill til bransjenettstedet Inside Telecom at Chilimobil ikke kunne la noen andre være billigst:

Lars Ryen Mill, daglig leder i Chilimobil.

– Jeg ser administrerende direktør Thomas Sandaker i Hello mener han skal være billigst, men det synes jeg ikke han skal få lov til. Og det er viktig å være billig på alt.

Og billigst var de, men ikke så lenge. Bare et par timer etter at Chilimobil hadde senket prisene, fulgte Hello etter, og senket prisen med ytterligere én krone: 249 og 294 kroner. Vipps var de billigst igjen.

– Hello er prisutfordreren i det norske mobilmarkedet og vi skal alltid arbeide for å tilby de beste prisene. Vi vil reagere umiddelbart, når markedet utvikler seg og prisene endres, forteller Hellosjefen Thomas Sandaker.

Priskrig, krone for krone

Thomas Sandaker, administrerende direktør i Hello.

Thomas Sandaker sier til Tek at prisreduksjonen helt klart er et svar på prisreduksjonen til Chilimobil.

– Hello har forpliktet seg til å gi kundene mer mobil for pengene, sier Sandaker, men understreker at forskjellen ikke alltid vil være så stor mellom de billigste operatørene.

Vi kontaktet Chilimobil for å høre om de er villige til å senke prisen enda en i dag:

– Klart det - Vi matcher prisene til 244 og 294 på henholdsvis Medium og Large!!, skriver Ryen i en e-post til Tek.no.

Handler ikke bare om minstepris

I tillegg til å matche prisene til Hello, påpeker Ryen at Chilimobil også har andre fordeler over Hello:

–Merk at våre priser med EU/EØS inkludert også er superbillig for de som reiser i EU/EØS.

Chilimobil tilbyr kunder fri bruk i EU og EØS hvis man legger til en femtilapp i måneden. Dette gjør ikke Hello, som har egne prissatser for mobilbruk i utlandet.

– Det er gode tider for prisbevisste mobilkunder og det er uforståelig for meg hvorfor så mange er lojale mot en gigant som Telenor, når realiteten er at denne statsmonopolisten melker kundene sine for enorme beløp for en tjeneste de kan kjøpe langt rimeligere hos andre, forteller Ryen til Tek.no.

Det er ikke lett å alltid holde seg oppdatert på prisendringene:
Med Tek.nos abonnementskalkulator finner du alltid billigst abonnement »

Les også
Get blir mobiloperatør
annonse