Nyhet

Flere bilder av Nokias Iphone-rival

Allerede i fjor høst viste Nokia frem en mobil som hadde et veldig Iphone-inspirert brukergrensesnitt. Denne uken har imidlertid nettet flommet over av nyheter om Tube, som er kodenavnet på den nye mobilen. Samtidig har det dukket opp mange spionbilder av den.
Tenker likt
Med tanke på den enorme medieoppmerksomheten som Apple Iphone har fått det siste året er det ikke så rart at rivalene i mobilmarkedet tenker i samme baner. LG har sin Prada-mobil og i slutten av året kommer Sony Ericsson med Xperia. Samsung har også et lignende system på vei.


Nokia har 5800 Tube, som er en telefon med en skjerm på 3,2 tommer og oppløsning på 360 x 640 punkter. Den har mulighet til såkalt haptisk feedback, som betyr at mobilen vibrerer når det trykkes på skjermen. Til forskjell fra Iphone har den derimot ikke støtte for flere samtidig trykk på skjermen, skriver svenske Mobil.
Mer å by på
På andre områder er den imidlertid langt mer imponerende enn Apples mobiltelefon. Nokia 5800 Tube kan nemlig skilte med støtte for innebygget Wifi, turbo-3G og Bluetooth 2.0. I tillegg skal den også ha innebygd GPS, i likhet med mange andre av de nyeste Nokia-mobilene.
Kameraet skal ha en oppløsning på tre megapiksler og ha innebygd autofokus. Den skal ikke overraskende ha inngang for vanlige 3,5 mm hodetelefoner og ha TV-utgang. Det innebygde minne er kun på 140 megabyte, men den skal også ha støtte for minnekort.

Dimensjonene på mobilen er 111 x 52 x 15 millimeter og skal veie 104 gram. Ryktene sier også at mobilen kommer i butikkhyllene på slutten av året, men hva en slik mobil vil koste er enda ikke kjent.

Les også
Nokia Tube er på markedet
Les også
Her er Nokias Iphone-rival
Les også
Nokias Iphone-rival én uke unna
Les også
Nokia Tube nærmer seg lansering
Les også
Slik blir Nokias Tube
Les også
Bilder av nye iPhone
annonse