Til hovedinnhold

Nå kan du få bedre e-post på Iphone

De fleste som har prøvd Apples mobiltelefon har hatt noen små problemer med tastaturet. Selv om det kanskje er den beste virtuelle tastaturløsningen noensinne tar det litt tid å venne seg til. Det er heller ikke noen tvil om at det finnes fysiske løsninger som gjør det enklere å skrive.

Apple har da også fått litt kritikk for implementeringen. Ikke minst i forhold til tastaturet og hvordan dette benyttes når du skriver e-post. Det er nemlig ikke mulig å skrive e-post i såkalt landskapsmodus.

For mange funksjoner på Iphone er det nemlig mulig å snu mobilen, slik at skjermen blir liggende. Da får du større bredde, noe som kunne vært nyttig i forhold til tastaturet. Da ville tastene blitt større og du kunne skrevet raskere. Det har som sagt ikke Apple åpnet for.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Slik ser det ut når du skriver e-post i landskapsmodus


Gjør jobben for Apple
Da er det bra at noen andre har gjort det for dem. Mike Schneider, som tidligere har utviklet applikasjoner som Direct Line og Private-I, har nå lagt ut applikasjonen Touchtype på Appstore. Denne lar deg gjøre akkurat det.
Når du åpner applikasjonen vil den la deg skrive inn e-posttekst i enten portrett- eller landskapsmodus, avhengig av hvordan du holder telefonen. Hvis du har begynt på en e-post i det vanlige Mail-programmet er det bare å trykke på Hjem-knappen og velge Touchtype.
Da vil programmet åpnes med den mailen åpnet og du kan fortsette i landskapsmodus. Når du trykker på send vil du gå tilbake til Mail-programmet, der du kan fylle inn mottakere, emne og gjøre eventuelle andre endringer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

6 kroner koster programmet i Appstore


Oppgrader programvaren
Totalt sett gjør Touchtype jobben den sier den skal gjøre, og dersom du ikke synes Iphone-tastaturet er helt din greie vil det utvilsomt gjøre e-post litt enklere for deg. Prisen er heller ikke så ille. For 0,99 dollar eller 6 kroner kan det være verdt det.
Det hadde allikevel vært bedre om Apple implementerte dette i Iphone 2.2-oppgraderingen, som sannsynligvis ikke er så veldig langt unna. Vi ser ingen nærliggende grunn til at de ikke skal gjøre det, så lenge de allerede har denne funksjonaliteten i Iphone-versjonen av Safari.

Les også
Nektes å bruke Opera på Iphone
Les også
12-åring fant SMS-feil på Iphone
Les også
Våre favorittprogrammer til Iphone
Mer om
annonse