Til hovedinnhold

Hjemmetelefon på mobilen

Stadig flere kutter ut fasttelefon helt, og går over til å bare bruke mobiltelefonen. Dette gjelder særlig studenter og folk som bor alene, eller andre som finner det mer praktisk å kun være tilgjengelig på mobilen. Likevel er det sannsynelig at en god del av de som har kvittet seg med fastnettsabonnementet sitt, kanskje ville beholdt det hvis de fikk bruke nummeret fra mobilen.

Det har Telenor i Sverige tenkt på, og lanserer derfor en slik tjeneste. Norske Telenor sier de følger spent med på hvilke erfaringer som gjøres i Sverige rundt denne tjenesten.

Vanlig takst

Tjenesten som svenske Telenor nå lanserer, går ut på at mobiltelefonen din kobles til både mobilnummeret og fastnettsnummeret ditt, og du betaler vanlig takst for samtaler tilknyttet ditt hjemmenummer. Tjenesten koster 50 svenske kroner (42, 50 norske, etter dagens kurs).

- Vi blir mer mobile og bruker dessuten mobilen med langt flere tjenester. Da synes vi at mobil hjemmetelefoni passer bra, sier sjef for Telenor konsument i Sverige, Gunilla Dyrhage, til Idg.se.

Vil møte manges behov

Informasjonssjef Anders Krokan i Telenor sier at denne tjenesten vil først og fremst være en stor fordel for de som bor alene. Samtidig sier han at Telenor er opptatt av å ha et godt tilbud til de som fortsatt ønsker å bruke fasttelefon på tradisjonelt vis.

- Det er riktig at vi ser en bevegelse fra fasttelefonen over til mobiltelefonen. Samtidig ser vi at mange ønsker å beholde fasttelefonen, særlig familier og de mest voksne deler av befolkningen. Dermed blir det viktig å ha gode tilbud som tar hensyn til dette, noe Telenor i Norge forsøker å levere på, sier Krokan til Mobilen.no.

(Artikkelen fortsettes.)


Informasjonssjef Anders Krokan i Telenor.

- Løsningen Telenor lanserer i Sverige retter seg primært mot single, eller mindre husholdninger, og formålet er å koble fastnettnummeret til mobilen, slik at du bare har én telefon. Produktet vil dermed møte manges behov, særlig enkelthusstander, fortsetter han.

Lærer av hverandre

Krokan sier videre at de har andre tjenester som gjør det attraktivt for mange å ha både mobil- og fasttelefon i Norge. Han nevner blant annet viderekobling mellom fasttelefon og mobil, noe som er en gratis innen Telenor Fri Familie. Likevel er det usikkert om norske Telenor-kunder vil få det samme tilbudet som nå lanseres i Sverige.

- Vi står nært sammen med våre kjære kolleger i Sverige, og vi deler selvfølgelig både produkts- og markedserfaring med dem. Det gjør vi også her, men vi har per i dag ingen planer om å innføre denne løsningen i Norge. Men vi følger spent med på hvilke erfaringer våre svenske venner gjør her, avslutter Krokan.

Mer om
annonse