Til hovedinnhold

Er dette slutten for film som gjør deg sjøsyk?

Verdens første femakses kamerarigg skal gi stabile videoopptak.

For å få gode bilder når vi fotograferer, er ett av de aller vanligste tipsene å sette kameraet på et stativ. Når vi begynner å snakke om videoopptak, er et stødig kamera enda viktigere. Nå kommer den britiske leverandøren ShadowCam straks på markedet med det enkelte omtaler som et «fem-akses stabilisatorstativ».

Tre akser pluss to plan

ShadowCam S-5 lover stabile opptak.Foto: ShadowCam Ltd.

Produktet heter ShadowCam S-5, og er en kamerarigg for håndholdt bruk. Riggen er ment for videoopptak med digitale speilreflekser eller profesjonelle videokameraer, slik som Canons C-serie.

Stativet demper bevegelser i tre akser og i to plan – derav uttrykket «fem-akses». I tillegg til å dempe bevegelser i de tre aksene som alle stabilisatorrigger tilbyr, har denne riggen i tillegg mekanismer på plass for å fjerne bevegelser i horisontal- og vertikalplanet.

Riggen kan også utstyres med skulderstativ.Foto: ShadowCam Ltd.

Riggen bruker børsteløse elektromotorer som ikke lager forstyrrende støy, i tillegg til mekanisk støtdemping ved hjelp av riggens konstruksjon. Den mekaniske delen er de to ekstra planene, som demper bevegelser i et 18 centimeters område. Dette er typisk nyttig når fotografen går eller løper under opptak.

40 000 kroner

Når riggen ikke er i bruk, lar den seg svært kompakt pakkes flat, da måler den kun 40x30x10 centimeter. Det er ikke nødvendig med verktøy for å stille inn riggen.

ShadowCam S-5 kommer i salg i Storbritannia i februar, og i resten av verden i mars i år. Prisen? Den er oppgitt til 3995 pund, altså drøye 40 000 kroner etter dagens kurs. Det er likevel rimelig, sammenlignet med andre stabilistatorrigger for proffbruk.

(Kilde: petapixel.com)

annonse