Til hovedinnhold

Ungdom er lei av kontanter

En dansk undersøkelse viser at markedet for mobilbetaling er overmodent.

iStockphoto / 21211476

En undersøkelse viser at stadig færre unge går med kontanter på seg. Til gjengjeld går de aller fleste med mobilen lett tilgjengelig. Nå er det bare et tidsspørsmål før man vil kunne bruke mobilen som betalingsmiddel.

Ungdom dropper kontanter

En ny undersøkelse viser at unge ikke lenger gidder å fylle lommene med mynter og sedler. De har heller ikke alltid med seg betalingskort. Det de derimot alltid har for hånden, er mobilen.

Undersøkelsen, som er gjennomført av Epinions Danmarks-panel for betalingsselskapet 4T, viser at hele 98 prosent av unge mellom 18 og 35 har mobilen tilgjengelig til enhver tid, skriver Mobilsiden.dk.

Mobiloperatører sammen om løsningen

– Det ville være nyttig om vi kunne slippe både betalingskort og kontanter, og heller bruke mobilen som betalingsmiddel. Mobilen har vi alltid på oss. Når vi skal kjøpe noe på steder der de ikke tar kort, eller vi selv kommer uten kort, er det en utfordring. Da ville mobilbetaling være en smart løsning, sier Peter Bredgaard, administrerende direktør i 4T.

4T er stiftet av de fire store teleoperatørene TDC, Telenor, Telia og 3. Akkurat nå arbeider de med en mobil lommebok. Deres løsning vil først kunne brukes til betaling i online-butikker, men på sikt vil den også virke i fysiske butikker.

– Nå som mobilen har blitt en så sentral del av våre liv, og særlig blant de unge, så mener vi det er opplagt å gi nye mobile muligheter. Mobilen blir fremtidens betalingsmiddel. Derfor er vi i gang med en mobil lommebok, som kan brukes til å betale med, raskt og sikkert, sier Peter Bredgaard.

Det er ennå ikke klart når løsningen til 4T vil bli lansert.

I tillegg til at det blir lettere for forbrukerne, blir det også billigere for bankene, som opplyser at de hvert år bruker flere millioner kroner på håndtering av kontanter.

Les også: Disse slåss om din mobile lommebok

(Kilde: Mobilsiden.dk)

Mer om
annonse