Apple har levert ut informasjon om 10 000 brukere
Slipper informasjon etter PRISM-avsløringen.
I lys av overvåkningsskandalen som ble avslørt tidligre i måneden, gikk det amerikanske justisdepartementet forrige uke med på at de berørte IT-selskapene skulle få gjøre rede for noe av informarsjonen som myndighetene kan hente inn.
Like etter ga Microsoft og Facebook ut informasjon om hvor mange henvendelser de fikk fra myndighetene, og nå følger Apple etter.
Opptil 10 000 personer
I en melding som som selskapet la ut på sine sider i går, skriver de at de har mottatt mellom 4000 og 5000 forespørsler om innsyn i brukerdata fra ulike myndigheter i løpet av det siste halvåret. Mellom 9000 og 10 000 personer skal være berørte av forespørslene.
De fleste av forespørslene Apple mottok, kom med bakgrunn i pågående etterforskinger av kriminelle aktiviteter, som ran og innbrudd. Myndighetene ønsket også flere ganger hjelp for å finne igjen personer, blant annet barn og alzheimer-pasienter som var forsvunnet, eller for å hindre potensielle selvmord.
Videre skriver Apple at de evaluerer hver eneste forespørsel de får fra myndighetene, og det er de selv som til slutt bestemmer om de vil levere fra seg informasjon eller ikke. Ved flere annledninger skal Apple ha nektet å gi fra seg informasjonen, fordi forespørselen var for tynt juridisk begrunnet.
I tillegg nekter Apple fortsatt for å være involvert i PRISM-programmet til NSA, i likhet med alle de andre involverte teknologiselskapene.
Meldingene er kryptert
Apple sitter potensielt på et fjell av informasjon om brukerne sine. De siste årene har tjenester som iMessage, FaceTime og Siri fått flere hundre millioner brukere verden over.
Heldigvis krypteres både iMessage- og FaceTime-samtalene dine allerede før de går ut fra telefonen din, noe som gjør det umulig for Apple eller andre personer å se innholdet. Videre forteller Apple at de ikke har mulighet til å bruke informasjon som de får fra bruken av karttjenestene deres og Siri, til å spore enkeltpersoner.
I likhet med Microsoft og Facebook, kan heller ikke Apple gå ut med hvor mange forespørselene de har mottatt som kommer inn under FISA-programmet, et program der alle forespørsler er hemmelige.
Så mange ganger spurte myndighetene Facebook og Microsoft om informasjon>>