Tek.no

Nyhet

Sony snuser på Windows Phone

Europasjefen i Sony Mobile bekrefter samtaler med Microsoft.

Espen Irwing Swang
13 Jan 2014 10:04

Sony har tidligere gitt uttrykk for at de vil satse fullt og helt på Android. Nå ser det ut til at denne strategien er oppe til revurdering, og at det kan komme smartmobiler fra Sony basert på andre operativsystemer enn bare Android.

Bekrefter samtaler med Microsoft

Det er Sony Mobiles europasjef, Pierre Perron, som i samtaler med TechRadar bekrefter at Sony er i samtaler med Microsoft om å lansere en Windows Phone. Ifølge Perron er Sony i samtaler med alternative partnere, deriblant Microsoft, for å se på muligheten for å utvide bredden i Sony Mobiles portefølje.

– Vi ønsker ikke å være et selskap som bare leverer på ett operativsystem. Å satse alt på ett operativsystem, selv det mest populære, er ikke livskraftig på lang sikt, sier Perron til TechRadar.

UIQ - Symbian Foundation - Windows - Android

Sony Ericsson besluttet å dumpe sitt eget operativsystem Symbian UIQ i 2008, ett år etter at iPhone kom på markedet. Planen var å satse på et revitalisert Symbian OS gjennom Symbian Foundation. Kort tid etter gikk selskapet UIQ konkurs.

UIQ var en programvareplattform som kjørte på Symbian OS, på samme måte som Nokias S60. Sony Ericsson kjøpte UIQ fra Symbian Ltd i 2006. I 2007 kjøpte Motorola 50 prosent av selskapet fra Sony Ericsson. Motorola eies i dag av Google, som også eier Android.

Grunnlaget for UIQ ble lagt av Ericsson i 1998, da de startet opp «Mobile Applications Lab».

Fiasko med Windows Mobile - suksess med Android

I 2008 lanserte Sony Ericsson sin første Windows-mobil, Xperia X1i. Telefonen var en såkalt proffmodell, med fremskyvbart qwerty-tastatur og et eget Xperia-grensesnitt med paneler (valgfrie hjemskjermer). Til tross for at telefonen var en teknologibombe, sørget en liten skjerm og et innfløkt brukergrensesnitt for at den aldri ble noen stor suksess.

Sony Ericsson gjorde et nytt forsøk med Xperia X2 basert på Windows Mobile 6.5, men heller ikke denne ble noen suksess. Sonys neste Xperia-modell kom i 2010 og fikk navnet Xperia X10. Nå hadde Sony Ericsson dumpet Windows Mobile til fordel for Android, og siden dette har alle Sony Ericsson/Sonys smartmobiler kjørt dette OS-et.

Når Sony slipper den første mobilen med Windows Phone sier Perron ikke noe om, men muligens vil vi få vite mer om dette under Mobile World Congress, som går av stabelen i Barcelona i februar.

Les også: Proffguide til Window Phone

Les også
– Sony skal produsere kameraet i neste iPhone
Les også
Sony satser på nettbrett fremfor PC-er
Les også
Ericsson-sjef kan ta over etter Ballmer
Les også
Windows Phone større enn Apple iOS i 14 markeder
Les også
Vil Sony lansere en Windows-mobil i 2014?
Les også
Hver tredje WP8-mobil er en Nokia 520                           
Les også
Vil ha Windows på Android-telefoner
Les også
Apple taper terreng til Windows Phone i stort marked
annonse

Les også