Tek.no

Nyhet

Telefonkiosken er tilbake

29 Jan 2011 05:24Først publisert 20 Juli 2009 13:44
annonse

De røde telefonkioskene fra London har gitt inspirasjon til en ny mobiltelefon for briter og anglofile. Har du vært i London kan du ikke ha unngått å legge merke til de spesielle røde telefonkioskene, som sammen med toetasjes busser og sorte drosjer har satt sitt preg på bybildet.

Med britisk blod i årene burde jeg antakelig vært patriot nok til å kalle det en stilig mobiltelefon. Men som min kollega så treffende uttrykker det: ”..uhm...den så jo...uhm...jalla ut!?”

Jeg er stygt redd jeg må gi min tilslutning til utsagnet. For mens de originale telefonkioskene bærer kolonitidens ånd og bringer tankene tilbake til den gang imperialisme og kongehus var noe å ha respekt for, så får denne telefonen oss til å tenke plast, plast og plast.

Virker
Telefonen ser like solid ut som en vannpistol i hånden på en 5-åring, men skal faktisk være fullt brukbar. Ifølge Pocket Lint er den utrustet med fargeskjerm, SMS, MMS, GPRS og polyfoniske ringetoner. At du kan velge mellom ”Rule Britannia” og ”Good Save the Queen” som ringetoner overrasker vel heller ikke, selv om vi nok synes ”London Bridge is Falling Down” hadde passet bedre.

Her hjemme er våre mer funkispregede røde telefonkiosker for lengst gått over i historien, uten at vi derved føler behov å se dem igjen som plastleker med SIM-kort.

annonse

At telefonen koster rundt 1000 kroner uten abonnement får det heller ikke til å rykke i shoppingmuskelen.

annonse

Les også