Til hovedinnhold

Snart kan du kjøpe Spotify-musikken

Musikktjenesten Spotify har lenge hatt en mangel i at sangene du finner via tjenesten ikke kan lastes ned og tas med på veien. Nå har tjenesten endelig fått på plass avtaler om dette.

Avtale med 7digital

Ifølge BBC har Spotify signert avtale med musikkbutikken 7digital slik at du kan kjøpe sangene du hører på via musikktjenesten. I første rekke er det brukere i Tyskland, Frankrike, Italia, Spania og Storbritannia som får mulighet til å kjøpe og laste ned musikk via tjenesten. Brukere i Norge, Sverige og Danmark vil få på plass dette om få uker.
Formålet med avtalen er å få på plass en tjeneste slik at du kan kjøpe musikk direkte fra Spotify-programmet. I første omgang vil det kun være mulig å kjøpe enkeltsanger eller album, mendet skal etterhvert også bli mulig å kjøpe hele spillelister.

Venter på nye applikasjoner

Trolig vil denne nye muligheten finne et publikum som liker å laste ned og kjøpe musikk for å ha den med på veien. Men den dagen Spotify får på plass en applikasjon som gjør det mulig å ta med seg musikken på mobiltelefon eller MP3-spiller uten å måtte betale og laste ned hver enkelt sang så vil nok en slik løsning bli langt mer populær.

Prisen på musikkjøp via Spotify er enda ikke kjent men prisen hos 7digital ligger på 9 kroner per sang og cirka 70 kroner for album. De har dessuten en større tilbudsseksjon. Norske brukere kan uten problemer allerede i dag laste ned musikk via tjenesten og all musikk du får kjøpt kommer som MP3-filer uten kopisperre.

Mer om
annonse