Nyhet

Samsung vil stoppe både iPhone og iPad

Kan få gjennomslag i retten om tre uker.

Søksmålene hagler for tiden, og stormen mellom Apple og Samsung ser ikke ut til å gi seg med det første. Denne gangen er det Samsung sin tur, som vil fjerne samtlige 3G-versjoner av iPhone og iPad fra nederlandske butikker.

Ikke nok med iPhone 5

Helt siden Apple fikk gjennomslag i en tysk domstol og Samsungs Galaxy Tab 10,1 ble fjernet fra tyske butikkhyller har Samsung vært på krigsstien. Først annonserte de at de ville gjøre alt i sin maktfor å stoppe iPhone 5 når den blir lansert. Dette så imidlertid ikke ut til å være nok for gigantselskapet fra Sør-Korea, som nå er ute etter å fjerne alle Apples produkter med 3G- og UMTS-teknologi innebygget.

Saken skal dreie seg om fire patenter Samsung mener Apple bryter i sine produkter, og samtlige skal være viktige nok til å stoppe salget totalt hvis de får gjennomslag i den nederlandske rettsalen.

Bestemmelsen om Apple vil bli nødt til å stoppe salget av produktene sine vil være klar 14. oktober, og begge selskaper har blitt enige om å ha en form for våpenhvile fram til da. Hver enkelt av de fire angivelige patentbruddene vil imidlertid få hver sin runde i retten, og vil holde på på til 17. november. Skulle dommen falle i Samsungs favør vil selskapet trolig ta saken videre til EUs overnasjonale rettsinstanser, og muligens også Norge.

Kan få større konsekvenser

De fire individuelle patentene som gjelder 3G- og UMTS-teknologi kan i tillegg påvirke andre mobilprodusenter enn bare Apple, ifølge patenteksperten Florian Mueller. Han mener at slike patenter gjelder for flere mobilprodusenter enn bare Apple og Samsung, og avgjørelsen kan få store konsekvenser for hvordan industri-standarder blir behandlet, skriver Reuters.

Samsung har allerede begynt å merke konsekvensene av patentkrigen med Apple. Forrige uke skrev vi om at Apple allerede har begynt å distansere seg fra Samsung, og ser nå mot japanske selskaper for å produsere flere av komponentene Samsung tidligere leverte til Apple. Hovedårsaken til byttet sies å være patentkranglingen, og et ønske fra Apple om å gjøre seg mindre avhengig av Samsung.

(Kilder: Reuters, PC Mag)

Les også
Samsung vil skrelle Apple i retten
Les også
Samsung vil stoppe iPhone 4S
Les også
Apple vil bort fra Samsung
Les også
Apple vant andre runde i retten mot Samsung
Les også
Apple er verdens største smartmobilprodusent
annonse