Til hovedinnhold

Facebook truer med å saksøke Mark Zuckerberg

Facebook, Inc. har bedt Mark Zuckerberg om å fjerne sin profil på det sosiale nettverket.

Facebook har satt sitt lag med advokater etter Mark Zuckerberg, og har bedt ham om å fjerne sin profil nettstedet, skriver Time Magazine.

Men det er naturligvis ikke Facebooks direktør og medgrunnlegger, Mark Zuckerberg, det er snakk om.

Mannen som nå får smake Facebooks juridiske vrede, er en israelsk mann som opprinnelig heter Rotem Guez, men som nylig har offisielt byttet navn til Mark Zuckerberg.

En lengre tvist
«Den nye» Zuckerberg har allerede sett sitt snitt til å true med å saksøke Facebook. Det skjedde i januar, etter at selskapet slettet en konto Guez - som da ikke offisielt het Zuckerberg - hadde laget i Facebook-skaperens navn.

Deretter var det Facebook som truet med å saksøke Rotem Guez, etter han hadde laget et selskap som het «Like Store», som hevdet at de solgte «likes» for Facebook-sidene til selskaper og bedrifter.

Den 7. desember skiftet Rotem Guez offisielt navn til Mark Zuckerberg, og bare én uke etter var Facebooks advokater i kontrakt med «Zuckerberg 2».

I brevet, som var adressert til Guez, uttalte Facebook at selskapet tar beskyttelsen og driften av sin nettside veldig seriøst, og er forpliktet til å beholde Facebook som et trygt sted for brukerne.

I tillegg ber Facebook om at Guez skriftlig bekrefter at han ikke lenger vil bruke Facebook, eller utvikle bedrifter som tilbyr tjenester relatert til Facebook.

Kan saksøke Zuckerberg
Skulle «den nye» Zuckerberg unngå å gjøre dette, skriver Facebook at de vil gjøre de nødvendige grepene for å beskytte sine rettigheter, opprettholde kvaliteten på nettstedet og beskytte brukernes privatliv og informasjon.

«Zuckerberg 2» har imidlertid svart på brevet med å få i gang en internettkampanje der han framstiller seg selv som den krenkede parten. Blant annet har han opprettet en egen hjemmeside, som han har kalt markzuckerbergofficial.com.

Det virker imidlertid som ingen av partene har tenkt til å gi seg med konflikten, og dermed kan det ende opp med at Facebook saksøker Mark Zuckerberg.

annonse