Til hovedinnhold

IBM setter munnkurv på iPhone-Siri

Teknologiselskapet frykter at Siri vil sladre på de ansatte.

Flere bedrifter tillater de ansatte å bruke valgfritt utstyr i jobbsammenheng i stedet for å kreve at du bruker en bestemt mobiltelefon eller PC. Til gjengjeld kan bedriften kreve at visse funksjoner deaktiveres eller avinstalleres for å sikre at bedriftshemmeligheter ikke skal komme på avveie.

Nå har IBM besluttet å forby Apple-tjenesten Siri, ifølge Comon.dk. Teknologiselskapet frykter angivelig at Apple skal få kloa i de spørsmålene de ansatte stiller til taletjenesten, noe som potensielt kan avsløre sensitiv informasjon om IBM.

Forespørslene Siri får sendes til Apple og gjøres automatisk om til tekst. Apple opplyser imidlertid ikke hvor lenge de lagrer loggene eller hvem som har adgang til dem. iPhone-produsenten bruker disse dataene til å forbedre Siri og andre Apple-tjenester. Dette har gjort at også forbrukerorganisasjonen American Civil Liberties Union advarer mot å bruke Siri.

Dropbox også forbudt

Siri er imidlertid ikke den eneste mobiltjenesten som IBM forbyr. Populære Dropbox, skytjenesten som lar deg lagre bilder, dokumenter og andre filer i "skyen", er også forbudt å bruke for IBMs ansatte. Det er heller ikke lov å videresende IBM-mail til en offentlig e-posttjeneste eller opprette et trådløst tilkoblingspunkt fra jobbtelefonen.

Google gjør imidlertid mye av det samme som Siri og andre internettbaserte tjenester - altså å videresende å lagre informasjon. IBM har derimot ikke blokkert søkemotoren Google for sine ansatte.

BlackBerry har rykte på seg for å være sikrere enn andre mobil-OS, men slike mobiler er nokså sjeldne i Norge. Android beskyldes for å være mindre sikre på grunn av det åpne operativsystemet, men samtidig gjør dette det lettere for bedrifter å gjøre sikkerhetstiltak. Apples iOS er derimot et låst system som umuliggjør slike tiltak.

Les mer om mobilsikkerhet på jobben:
Mobilen din lekker som en sil

Les også: Ni tips som sikrer mobilen din

(Kilde: Comon.dk)

annonse