Tek.no

Nyhet

Lenovo slipper sin første Android-PC

Og den blir billig også.

Lenovo
8 Jan 2014 16:10

Samtidig med at Google har begynt å gjøre seg gjeldene på PC-markedet via sine Chrome OS-utstyrte Chromebook-maskiner, har selskapet også begynt å snike seg inn i PC-er på en annen måte, nemlig via sitt andre operativsystem Android.

Dette har vi blant annet sett i form av Asus' hybrid-PC Transformer Book Trio, og i september slapp også Acer en alt-i-ett-PC som kjører Android.

Lenovo hiver seg på

Nå melder blant andre ZDNet at den store PC-produsenten Lenovo også vil være med på leken. Selskapet har nemlig kunngjort sin aller første stasjonære PC med Android i forbindelse med CES-messen.

PC-en har fått modellbetegnelsen N308 og får en berøringsskjerm på 19,5 tommer med en oppløsning på 1600 x 900 piksler.

I likhet med den nevnte Acer-modellen kjører Lenovos maskin operativsystemet Android Jelly Bean 4.2 og får en Nvidia Tegra 3-prosessor under panseret.

Blir rimelig

Av annen maskinvare får N308 ellers opptil 500 GB lagringsplass, webkamera med en oppløsning på 720p og Bluetooth-støtte.

Tykkelsen blir på cirka 3,2 cm, og maskinen kan enkelt legges ned slik at du kan bruke den som et nettbrett. Til slikt bruk har PC-en også et innebygd batteri som visstnok skal gi opptil tre timer med strøm.

N308 skal slippes på det amerikanske markedet i februar til en startpris på overkommelige 450 dollar, eller rundt 2800 kroner. Når den kommer til Norge, og hva den ender opp med å koste her er ennå ikke kjent.

PC-er med Android vil antakelig øke i antall: Flere selskaper planlegger nå et Android-basert PC-konsept »

(Kilder: ZDNet, Slashgear)

Les også
Nå kommer flere bærbare PC-er med Android
Les også
Nå svelger Lenovo enda mer av kjempen IBM
Les også
Denne PC-en er både stasjonær, bærbar og nettbrett
Les også
– PC-produsenter vil «skremme» Microsoft på CES-messen
Les også
Lenovo har satt ny inntjeningsrekord
Les også
Disse bærbare PC-ene for hjemmet bør du velge
Les også
Acer velger Android til sin nye alt-i-ett-PC
annonse