Til hovedinnhold

Zeus 3D-skriveren som gjør «alt»

Lar deg skanne, printe, kopiere og fakse 3D-objekter.

AIO Robotics

3D-skriving er fremdeles ferskt på forbrukerfronten, og i dag får du ingen helhetlig løsning for å skanne og skrive 3D-objekter. Hos ett av de mest kjente 3D-skriverselskapene, MakerBot, må du for eksempel kjøpe 3D-skriveren Replicator 2 og 3D-skanneren Digitizer separat.

Dette ønsker de unge menneskene bak selskapet AIO Robotics å gjøre noe med. For et par dager siden lanserte de en kampanje på Kickstarter, hvor de ber om finansiering av Zeus. De hevder nemlig at dette er verdens første alt-i-ett-maskin som kan skrive, kopiere, skanne og fakse 3D-objekter – alt ved hjelp av noen enkle tastetrykk.

Enkel i bruk

Foto: AIO Robotics

På Kickstarter-videoen, som du kan se nedenfor, forklarer AIO Robotics at de savnet en brukervennlig totalpakke for 3D-skriving. Løsningen ble dermed Zeus, hvor alle prosesser kommuniserer med hverandre og gjør det mer eller mindre unødvendig å gå inn manuelt for å fikle.

Konseptet er så enkelt at selv barn kan sette i gang: Du plasserer et tredimensjonalt objekt inne i maskinen og trykker på «scan». Deretter kan du velge om du vil skrive ut objektet eller «fakse» det til en annen 3D-skriver.

Alternativet «copy» forenkler prosessen ytterligere, ved å skanne og skrive ut i ett.

Robust aluminium

Enkelt brukergrensesnitt.Foto: AIO Robotics

På innsiden av den aluminiumbaserte maskinen finner vi en snurreplate som dreier rundt under skanningen, slik at laseren får med seg alle detaljene.

En sju tommer stor trykkskjerm sørger for brukervennlige operasjoner, mens AIO Robotics ellers lover at Zeus skal være såpass omgjengelig at du kan skrive ut et 3D-objekt fra et CAD-program, en 3D-skanner eller en markedsplass på nett.

Zeus er som nevnt på Kickstarter, hvor alt-i-ett-maskinen allerede har samlet inn langt over forespørselen på 100 000 dollar. De som betaler inn 1999 dollar (12 200 kroner) får fatt i et eksemplar, men dette er i svært begrenset omfang. De fleste må deretter ut med 2499 dollar (15 200 kroner).

Forvirret av 3D-jungelen?
Slik velger du riktig 3D-skriver (Ekstra) »

(Kilder: Kickstarter via Engadget)

annonse