Til hovedinnhold

EVGA gjør verstingmodell enda råere

Lanserer råtass av et GeForce GTX 780 Ti-basert skjermkort sammen med overklokkeren K|ngp|n.

EVGA er godt kjent for sine mange overklokkingspåfunn, og nå har de dratt det hele enda lengre og slipper verstingmodellen GeForce GTX 780 Ti Classified K|ngp|n Edition.

Kortet er, ikke uventet, beregnet på de ivrigste entusiastene og overklokkerne. Som det fremgår av navnet har EVGA også fått litt hjelp av Vince «K|ngp|n» Lucido – en legendarisk overklokker, med en rekke verdensrekorder på samvittigheten.

Godt med strømtilkoblinger.

Foruten å overklokke selv fører han også en egen linje med produkter for ekstremkjøling. I tillegg leier han gjerne ut sine kunnskaper og navn til de som betaler, hvilket i dette tilfellet er EVGA.

– Du kan forvente høye frekvenser

EVGA er sparsommelige med de tekniske detaljene. Det er en GeForce GTX 780 Ti-brikke under kjøleren, men det er omtrent det eneste de vil ut med. Hvilke klokkefrekvenser vi får se på grafikkprosessor eller minne vil de ikke ut med ennå.

K|ngp|n er heldigvis litt mer løsmunnet, og mener at vi skal kunne oppleve en kjernefrekvens over 1,85 GHz, vel å merke med ekstremkjøling.

Akkurat hva som blir frekvensen som standard fra fabrikk kan vi derfor bare spekulere i. Sett ut fra andre modeller fra EVGA kan vi kanskje gjette på rundt 1100 MHz som standard, hvilket vil gjøre kortet til en svært høytytende modell.

Ekstra mye strøm

Velkomponert strømforsyningskrets.

Når du skal overklokke trenger du ofte mye strøm inn til grafikkprosessoren, og strømmen må være stabil. En viss margin er det som standard, men når du begynner å presse grafikkprosessoren kan vanlige strømforsyningskretser raskt miste pusten.

På det nye skjermkortet er det puttet på hele to åttepins-strømtilkoblinger, og én sekspins. Det gir deg gode 450 watt tilgjengelig.

For å sikre en stabil strømlevering med minimalt med støy har kortet også 14+3-fasers strømtilførsel. De første 14-fasene er dedikert grafikkprosessoren, mens de tre siste går til minnebrikkene.

Kortet kommer også med statuslys, målepunkter og muligheter for å justere spenninger på direkten.

Lurer du på hvordan spenningregulering funker på et skjermkort?
Det forklarer vi i den store guiden til hvordan skjermkort er bygd opp (Ekstra) »

God kjøling

Kjølingen blir tatt hånd om av to vifter på ti centimeter hver. Dette er en god del større enn det som er vanlig. Kjøleren går derfor godt utenfor standardmålene, og kortet er dessuten relativt høyt. I åpne overklokkingsrigger er dette neppe noe problem, men om du går med planer om å presse kortet inn i et lite kabinett bør du finmåle først.

Noen pris eller informasjon om tilgjengelighet er enda ikke kjent. EVGA sier at de vil komme ut med informasjon om dette innen kort tid.

Vi har tidligere testet standardmodellen, og da gjorde GeForce GTX 780 Ti det ganske så skarpt »

(Kilde: EVGA)

annonse