Tek.no

Nyhet

Volvo setter opp prisene i Norge, Polestar sier nei

Stein Jarle Olsen, Tek.no
24 Juni 2020 13:11

Volvo setter opp de norske prisene på en rekke modeller, skriver Bilbransje24. Fra 1. juli øker prisene et sted mellom 3,3 og 4,6 prosent.

For den kommende elbilen XC40 Recharge Pure Electric er imidlertid prisøkningen på 30.000 kroner, som utgjør rundt seks prosent. Det skyldes at prispåslagene gjøres på prisen før avgifter, og elbiler har som kjent ikke så mange av dem. Dermed rammes elbilen ekstra «hardt».

Fra 529.900 kroner

– Prisene justeres hovedsakelig på grunn av valutasituasjonen. Vi har i det lengste forsøkt å unngå en prisøkning på våre biler, og ønsket å se dette an før vi tok en beslutning. Men vi kan ikke tape penger på bilene vi produserer, og er derfor nødt til å justere prisene nå, sier PR- og kommunikasjonssjef Erik Trosby hos Volvo til Bilbransje24.

Ny startpris for XC40 Recharge Pure Electric blir dermed 529.900 kroner. For den prisen får du et batteri på 78 kWh, en WLTP-rekkevidde på «over 400 kilometer», firehjulsdrift og totalt 300 kilowatt motorkraft (408 hestekrefter).

For en versjon med vinterhjul og en del av utstyret du sannsynligvis vil ha vil du etter prisøkningen komme et stykke over 600.000 kroner.

Les også
Her er Volvo-elbilen i Norge – 9.000 nordmenn har vist interesse

Øker avstanden til Polestar 2

Prisøkningen gjør også at avstanden mellom XC40 og søstermerket Polestars Polestar 2 blir større. Polestar (halvt eid av Volvo, halvt av Volvos morselskap Geely) har nemlig ingen planer om å øke prisene i Norge, sier kommunikasjonssjef Brent Ellis til Tek.no.

Stein Jarle Olsen, Tek.no

I dag starter Polestar 2 på 469.000 kroner, som blir til 547.000 kroner om du legger til Performance-pakke og vinterhjul. En viktig forskjell på de to er imidlertid at Volvo-bilen har skinnseter som standard, mens pakken som inkluderer skinnseter hos Polestar koster 40.000 kroner.

Polestar 2 har ellers samme batteri og motor som XC40 Recharge, men en WLTP-rekkevidde på 470 kilometer.

Volvo har tidligere sagt at de ser for seg å starte leveringen i høst. Polestar 2 skal være på norske veier allerede i sommer. To tredeler av de globale reservasjonene er norske, opplyste Polestar til oss da vi prøvekjørte bilen tidligere i år.

Audi-importør Møller går for øvrig motsatt vei, og setter ned igjen prisene etter først å ha valutajustert dem opp tidligere i år. Innstegsmodellen på e-tron 50 settes for eksempel ned med 26.000 kroner, skriver Motor.

annonse