Tek.no

Nyhet

Klare til å teste Mario Kart på mobilen

Nintendo-favoritt kommer til mobilen i sommer.

Nintendo
26 Apr 2019 15:00

Helt siden i fjor vinter har det vært klart at Nintendo jobbet med å lage en Mario Kart-versjon for mobilskjermen. Nå begynner det å nærme seg slippet, som er ventet i løpet av sommeren. Aller først skal Mario Kart testes av utvalgte mobilbrukere i USA og Japan.

Det er foreløpig bare Android-brukere som kan registrere seg for testingen, og betatesten er ventet å åpne den 22. mai, før den avsluttes 4. juni. Dermed er sluttdatoen for testen også det aller tidligste vi kan vente å få se det ferdige produktet.

Selv om slikt har en tendens til å lekke når mange får tilgang ser det også ut til at Nintendo ønsker å begrense hva vi får se til spillet fra deltakere i den lukkede beta-testen.

Tillater ikke opplasting av bilder

I reglene kommer det frem at de som får prøve ut spillet i de to testukene ikke får lov til å laste opp bilder og video fra den tidlige versjonen til sosiale nettverk. Akkurat hva det betyr med tanke på testing og annen publisering av skjermbilder er uklart.

Nintendo forklarer også at spillet vil ha ulikt innhold i testutgaven og i den ferdige utgaven. Blant annet vil ikke i-app-kjøp være tilgjengelig under testingen, mens det vil være et element i den ferdige versjonen.

Det advares også mot at spillet vil være uferdig i testukene, slik at det kan dukke opp feil og problemer underveis i spillingen. Nintendo forbeholder seg også retten til å endre de ulike bilenes egenskaper underveis.

En litt spesiell klausul på påmeldingssiden er at heldige deltakere ikke vil få lov til å selge deltakende kontoer. På den samme siden står det også at Nintendo vil velge deltakere tilfeldig hvis de får veldig mange søknader, og at de kan velge å kutte tilgangen når som helst ved brudd på vilkårene.

Nintendo

Ett av de mest kjente Nintendo-navnene

Og det er kanskje ikke så dumt å helgardere seg i forkant av et såpass stort spillslipp. Mario Kart Tour henter navnet sitt fra det som ved siden av de tradisjonelle Super Mario-spillene og Zelda-serien antakeligvis er det mest kjente og bejublede spillet i Nintendo-universet.

Den japanske gamingkjempen har etter hvert noen suksessfulle år bak seg der de gang på gang har truffet spikeren på hodet i sin jakt på spillnostalgikere og Nintendo-fans verden rundt.

På mobilspillfronten har de sluppet titler som Pokemon Go og Super Mario Run. Begge deler er løselig basert på eksisterende titler og konsepter, men med de kjente figurene fra Nintendo-universet. Folk måtte fortelles at de ikke skulle spille Pokemon Go mens de kjørte da spillet kom i 2016. Spillet baserer seg i stor grad på spillmekanikken fra Ingress som var tilgjengelig flere år tidligere og ble utviklet av samme selskap.

Niklas Plikk, Tek.no

Mange om beinet bananskallet

Super Mario Run minner mer om endeløse løpespill så som Temple Run og liknende, bare at den som i Super Marios tidlige utgaver kun foregår sidelengs. Det også ble svært populært, og har over 100 millioner nedlastinger i Google Play.

I den mer håndfaste verdenen har Nintendo solgt i bøtter og spann av Classic-konsoller som inkluderer gamle spill fra NES- og Super Nintendo-æraene.

Det er altså grunn til å mistenke at det kan bli mange som søker om tilgang frem til den 7. mai, når søknadsfristen går ut. Hvis du bor i USA eller Japan kan du søke om å delta her.

Les også
Dr. Mario World er sluppet for mobil
Les også
Superspillene til denne kan være på vei til Nintendo Switch
Les også
To av Nintendos største titler kan bli mobilspill
Les også
Mario Kart kommer til mobilen
Les også
– Nei, Pokémon GO kommer ikke til å gå over
Les også
Klarer du ikke å treffe Pokémon-figuren? Denne hjelper deg
Les også
Pokémon Go rulles snart ut i hundrevis av nye markeder
Les også
Nå kommer Mario endelig til mobilen
annonse