Til hovedinnhold

Intel skal begynne å lage spillgrafikkort

Tar opp kampen med Nvidia og AMD.

Intel

Intel avslører nå via Twitter at selskapet vil komme med dedikert grafikk i løpet av 2020. Dermed skal prosessorgiganten ta opp kampen med både Nvidia og AMD om å lage de beste grafikkortene.

Intel's first discrete GPU coming in 2020: https://t.co/s9EPeFifBp pic.twitter.com/n5zmUY2Mc2

Hentet ekspert fra AMD

Den 8. november i fjor hentet Intel AMDs grafikksjef, Raja Koduri, til å lede en ny satsning. Nå vet vi altså hva satsningen går ut på.

Det har allerede florert rykter om at vi kanskje skulle få se det første dedikerte grafikkortet fra Intel under neste års CES-messe i Las Vegas, men nå må vi altså vente til 2020.

Tradisjonelt bruker man rundt tre år på å utvikle en ny grafikk-arkitektur. Med andre ord vil Koduri og hans utviklere ha dårlig tid for å rekke tidsfristen som nå er satt til 2020.

Satser bredt

Under et analysearrangement fortalte Intels øverste sjef, Brian Krzanich, at selskapet vil utvikle grafikkort for alt fra datasentre til maskinlærende AI, men også til forbrukerrettede PC-er og spillmaskiner. Nøyaktig hva de satser på først er imidlertid ikke avslørt ennå.

Enn så lenge er det ikke stort mer man vet om Intels kommende grafikkort, men det blir likevel spennende om selskapet klarer å hamle opp med Nvidia og AMD – og kanskje sette litt fart på en eventuell priskrig.

Skal du kjøpe deg ny spillmaskin?
Se hvem som er best til 10 000 kroner »

(Kilde: Twitter)

annonse