Til hovedinnhold

Dette er IKEAs første høyttaler

Lanserer to forskjellige Bluetooth-høyttalere.

Den svenske møbelgiganten IKEA har allerede kastet seg inn i smartprodukt-markedet med sitt smarte lyssystem, og nå tar selskapet steget over fra lys til lyd. Som blant andre The Next Web har fått med seg har IKEA nemlig lansert sine første Bluetooth-høyttalere.

Høyttalerne har fått navnet Eneby og kommer i en liten og en stor variant– og i klassisk, minimalistisk IKEA-stil, selvfølgelig. Det ser ikke ut som høyttalerne er tilgjengelige i Norge ennå, men har dukket opp i diverse europeiske IKEA-avdelinger.

Den lille modellen har en størrelse på 20 x 20 centimeter og har en svensk pris på 499 kroner, mens den store har dimensjoner på 30 x 30 centimeter og en svensk prislapp på 895 kroner.

Kan pares med åtte enheter

Høyttalerne kan fåes med veggfeste, og har også bærehåndtak om du vil ta dem med deg rundt omkring. Et ekstrabatteri kan kjøpes til høyttalerne, som gir rundt 10 timer med bruk mens man er på farten.

Man kan pare høyttalerne med opptil åtte enheter, og dersom du ikke vil bruke dem med en Bluetooth-enhet kan man også benytte 3,5 mm AUX-kabel til å koble til andre typer enheter.

Ellers har produktet en dreieknott som brukes til å justere både volum, diskant og bass. Om du ønsker en ekstra «ren» design kan man fjerne tekstildekselet for å eksponere høyttalerelementene.

IKEA skriver at høyttalerne gir «klar og kraftig lyd», men har ikke oppgitt noen konkrete, tekniske spesifikasjoner. Med tanke på de relativt lave prisene snakker vi nok uansett ikke om den heftigste lydkvaliteten.

Mer informasjon kan du finne på IKEAs produktside.

Kommer flere smarthøyttalere fra IKEA

Allerede i desember skrev vi om at IKEA jobber med et lydprodukt, da det ble avslørt at de har inngått et samarbeid med smarthøyttalerprodusenten Sonos.

Da sa de at de ville slippe et produkt i løpet av 2019 og «gjøre det enda enklere for folk å spille akkurat den sangen de vil, hvor som helst i boligen, uten å avbryte rytmen i hverdagen.»

Produktet som kommer neste år vil trolig være en smarthøyttaler med WiFi-tilkobling, og ikke bare Bluetooth, slik dagens høyttaler har.

Oppdatert: IKEA Norge opplyser om at høyttalerne kommer til Norge 1. august.

Her er vår test av Apples nye smarthøyttaler »

Les også
Ikeas smarthøyttalere skal få en «folkelig» pris
Les også
Bang & Olufsen slipper ny Bluetooth-høyttaler i lekker aluminiumsinnpakning
Les også
Apple HomePod: Ingen smarthøyttaler låter bedre enn Apple HomePod, men er det nok?
Les også
Samsungs smarthøyttaler skal komme i andre halvdel av 2018
Les også
I år vil toppmobilene kunne strømme musikken til flere haugevis av Bluetooth-høyttalere samtidig
annonse