Til hovedinnhold

Symbian taper markedsandeler

Symbian har nylig publisert rapporten sin for årets andre kvartal. Rapporten viser en volumøkning for Symbian OS på 4,8 prosent i årets andre kvartal sammenlignet med samme tid i fjor. Økningen er den minste siden 2002-2003 ifølge Mobil.se.

Ned 0,6 prosent

Samtidig har mobilbransjen totalt hatt en volumøkning på omtrent 15 prosent i samme periode. Symbians andel av mobilmarkedet har dermed gått ned fra 7,1 prosent til 6,5 prosent.

Mobil.se informerer om at det har blitt solgt 19,6 millioner Symbian-mobiler fra og med april til og med mai, fordelt på 159 ulike telefonmodeller og åtte forskjellige mobilprodusenter.

Konkurrentene til Symbian OS er blant andre Microsoft med Windows Mobile og Google med det nye Linux-baserte Android-systemet, men markedsandelene påvirkes også i viss grad av at det selges mange enklere mobiltelefoner.

Lager et felles operativsystem

I rapporten nevnes det også at Nokias kjøp av resterende aksjer i Symbian Software forventes å bli klart innen nyttår. Deretter skal selskapet prøve å forene grensesnittene S60, UIQ og MOAP som alle er systemer basert på Symbian OS. Når resultatet ligger klart er fortsatt ukjent.

(Kilder: Mobil.se)

annonse