Til hovedinnhold

Apple lager iPod med HP-logo

Apples iPod har lenge vært den ubestridte kongen av MP3-spillere og den litt høyere prisen har gjort den til et statussymbol for mange. Samtidig har "alle" fra Dell til Gateway forsøkt å gjøre det samme med sine egne MP3-spillere og musikkbutikker.

HP vil som verdens nest største PC-produsent antakelig heller satse på en vinnende hest enn å utvikle sin egen løsning. HP og Apple annonserte i natt at de har inngått i et "strategisk samarbeid" for å bringe iPod-kloner til HP, som på sin side lover å bundle iTunes med alle hjemme-PC-ene og laptopene til selskapet.

HP sin MP3-spiller, som allere har fått tilnavnet HPod, vil ikke bli hetende iPod, men får den samme designen, programvaren og funksjonaliteten som Apples nåværende iPod-er. Spilleren skal visstnok komme i fargen "HP Blue".

Dette er første gangen Apple lisensierer iPod og iTunes-teknologiene sine. Det vil føre til at Apples musikkbutikk og AAC-format får enda større gjennomslagskraft på bekostning av Microsofts DRM-baserte WMA-format, som benyttes flittig av de fleste andre musikkbutikkene på Internett.

Apple har på sin side ikke ekskludert videre lisensiering av iPod-produksjonen deres, selv om bundlingen av iTunes på HP-PC-er sies å være ekslusiv og løper over flere år.

(Kilder: MacRumours.com, The Inquirer, Apple)

annonse