Tek.no

Nyhet

Ny font i Windows Vista

Arsæll Benediktsson
27 Nov 2005 12:45

Brukere av Windows Vista og Office 12 får trolig oppleve en ny font i tillegg til et nytt brukergrensesnitt. Den nye fonten har fått navnet "Segoe UI" og skal bruke ClearType-teknologien. Fonten skal være mer humanistisk enn Tahoma-fonten som tidligere er blitt brukt som standardfont i Windows.

Microsoft har tidligere ikke vært så opptatt av utvikling av nye fonter. MS Sans Serif-fonten ble introdusert i MS Office og Windows 95, og Tahoma-fonten kom på banen med MS Office 97 og Windows 98. Tahoma 8pt brukes som standardfont i Office 2003 og den er blitt brukt som standardfont i Windows 98 og nyere.

Microsoft har drevet med utviklet Segoe UI de to siste årene. Office 12 skal i utgangspunktet bruke versjon 8pt av fonten mens Windows skal bruke 9pt.

Den nye fonten Segoe UI skal ha bedre lesbarhet og være mer behagelig på skjermen enn tidligere fonter. Kritikerne mener Microsoft har stjålet det meste av designet av Segoe fra en font som heter Frutiger. Andre mener derimot det ikke er til å unngå at Segoe ligner på Sans Serif og Frutiger.

Les mer om saken i bloggen til Jensen Harris.

Kilde: betanews.com

Les også
AOL Desktop Search 2.0 Beta
Les også
Windows Vista skal bruke IPv6
Les også
Microsoft vil utvide RSS
annonse

Les også

Loading
annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading