Tek.no

Nyhet

Pentax lanserer Optio 60

24 Juli 2005 04:00
annonse

Lite informasjon er ennå tilgjengelig om kameraet, men det er sannsynlig at det har mange av de samme funksjonene som Optio 50, men har fått en megapiksel høyere oppløsning. Det har også fått 2 tommer skjerm i stedet for 1,8 som forgjengeren hadde.

Kameraet tilbyr ISO-verdier på 64, 100 og 200. Det er altså ingen innstilling for ISO 400, slik det pleier å være. Det betyr antakelig at dette kameraet gir en del støy på bildene, så Pentax har funnet at ISO 400 ikke er brukbart. Det er litt synd. Vi hadde håpet at veien gikk mot mindre støy, eller i hvert fall ikke mer støy. Nå ser det ut som megapikseljaget er i ferd med å vinne over støy/bildekvalitet, og det er litt synd.

Kameraet bruker vanlige AA-batterier, så tilgang på strøm til kameraet bør ikke være noe problem. Dette er en løsning som er billig for produsenten, og fleksibel for brukeren. Slike batterier har ofte lavere kapasitet enn de proprietære litium-ion-batteriene, men er tilgjengelige over alt, og er rimelige. Oppladbare AA-batterier kan også brukes.

Skjermen har vokst til 2 tommer. Dette er en langt mer behagelig størrelse å jobbe med enn 1,8 tommer. Oppløsningen er den samme som før, med 130000 punkter. Det er ok, og bør kunne gi en god skjerm. Dersom lyset er så vanskelig at skjermen ikke er tilfredsstillende, kommer kameraet med optisk søker. Bra.

annonse

Kameraet er ventet på markedet i august, og vil antakelig koste godt under 2000 kroner.

Les også
Pentax Optio S60 lansert
annonse

Les også